Theeplantages bij Mae Salong


21 augustug 2016
Dag 20
Ang Khang - Mae Salong




In Ang Khang eindigt ook de weg, dus we moeten een stuk terugrijden om verder te komen. Het zonnetje schijnt en we hebben eindelijk een mooi zicht op de bergen. Het ontbijt is erg uitgebreid, we kunnen zelfs croissantjes afbakken in een oven. Voor de Chinezen en Thai zijn er ook heel veel warme gerechten te krijgen. We eten buiten onder een afdakje. Het is behoorlijk fris.
We zitten heel erg afgelegen in de bergen, toch is er een pokestop en gym dichtbij. We hebben nog nooit zoveel pokemon bij elkaar gehad! En net als we de rugzakken inpakkken, komt er een hele speciale zomaar binnen :-). Helaas kunnen we hem niet vangen, Jort kan er nog wel een foto van maken als bewijs.


     


Jort z'n MP3 koppelen we weer aan de autoradio en de muziek knalt lekker door de auto. We gaan vandaag naar Mae Salong. Mae Salong is bekend om alle (Chinese) theeplantages en de route naar Mae Salong is echt prachtig. Richard en ik vinden de route die we deze week rijden nog mooier dan de Mae Hong Son Loop die we aan het begin van de vakantie deden. De omgeving is ruiger, groener en erg afgelegen. We kunnen gewoon midden op de weg stoppen, er komt nauwelijks verkeer langs. In Fang zien we een Tesco Lotus op de borden staan en hier halen we nog wat boodschappen voor onderweg. En natuurlijk een lekker bakje koffie. 


     


We gebruiken de app Here we Go en Google Maps afwisselend als navigatiesysteem. Here we Go hebben we gedownload op de smartphone, Google Maps gaat gewoon via de 4G. Die databundel aan het begin van de vakantie is geen miskoop geweest. We hebben nu ongeveer 6 GB gebruikt en mijn telefoon staat de hele dag aan als hotspot voor de jongens. De dekking is ongelofelijk goed, echt bijna overal 4G. Zelfs op al die afgelegen weggetjes.

Ik heb Google Maps ingesteld op de theeplantage en de kortste route is bepaald. We moeten een weg afslaan die steeds smaller wordt en steeds slechter. Ook gaat de weg verschrikkelijk steil omhoog. Ik houd mijn hart vast :-). En net als je denkt: "zou dit echt wel de goede weg zijn?" kom je weer een dorpje tegen en vertrouwen we er maar op dat het inderdaad de juiste weg is. Na een halfuur komen we bij een prachtige tempel, bovenop een heuvel. We hebben een mooi zicht over de omgeving. Hier lopen meer mensen rond en we komen langzaam weer in de bewoonde wereld.





     

Niet veel later zien we de theeplantage liggen. Het is zondag, dus we kunnen de fabriek niet bezoeken. De theeplantage is wel open en de shops zijn ook open.


     


Als we de theeplantage bekeken hebben, gaan we op zoek naar ons hotel. Een Chinees hotel met een eigen theeplantage. We kunnen het gemakkelijk vinden. Ze spreken nauwelijks Engels en we krijgen de sleutels in handen gedrukt en dat is het. De kamers zijn prachtig en we hebben een mooi uitzicht op de bergen en een lekker groot balkon. Jort en Niels hebben een eigen kamer.
We vinden het dorp zelf niet zo bijzonder. Het heeft niet echt een stadskern, er liggen wat hotels en shops aan de doorgaande weg. Natuurlijk is er wel een 7-Eleven en kunnen we een barretje vinden waar we wat eten halen.