Hutje in de maisvelden bij de grens van Myanmar



18 augustug 2016
Dag 18
Chiang Dao - Ang Khang




Het eten gisteren was al helemaal top, het ontbijt is ook fantastisch. De jongens hebben toast met jam en de toast is een dikke plak geroosterd volkorenbrood (ik denk ook Duits). Ze eten allebei vijf sneden, wow! Op deze plek zouden we best nog een nachtje willen slapen en zeker niet alleen voor het eten :-).

We zijn snel weer ingepakt en stellen Google Maps in op de Pong Ang Hotsprings. De regen is nog niet gestopt. De eigenaren waarschuwen ons nog wel voor de weg. Door de regen kan het glad zijn. En de weg is vrij steil en heeft veel bochten. We rijden rustig naar de hotsprings toe. Van deze hotsprings verwachten we iets meer. De watervallen staan heel netjes aangegeven met grote borden. De parkeerplaats is helemaal verlaten. We parkeren de auto en er zit een meisje bij de informatiebalie. We hoeven geen entree te betalen omdat het zo regent. Bij de 7-eleven hebben we laatst poncho's gekocht en hier wurwen we ons in. Zo blijven we toch een beetje droog. Er zijn drie gedeelten, 2 baden hebben een temperatuur van meer dan 50 graden en daar kun je niet in. Er is ook een gedeelte waar je wel in kunt. Jort en Niels willen er heel graag in. Eerst zitten ze met de voeten erin en hebben ze de poncho's nog aan. Even later gaan ze er helemaal in. We hebben de zwemkleding nog in de auto liggen, dus ze gaan gewoon in de onderbroek. Op de bordjes rond het bad adviseren ze om er maximaal 15 minuten in te liggen. Ze zijn het na een kwartier nog lang niet zat en zijn er maar moeilijk uit te krijgen. Ik haal droge kleding uit de auto en handdoeken en ze gaan onder de koude douche afspoelen. Het regent nog steeds, hoe mooi zal het hier zijn met een warm zonnetje!.


     


We rijden verder en tanken de auto vol met benzine. Het is de eerste keer dat we tanken met deze auto en het kost ons 800 bath (20 euro). We merken dat we dicht langs de grens met Myanmar rijden, we komen veel checkpoints tegen waar militairen soms auto's controleren op illegalen. Het is erg rustig op de weg, af en toe komt er een tegenligger voorbij. De weg is goed, maar we moeten wel goed uitkijken voor omgewaaide takken en af en toe zit er toch een gat in de weg. Richard stopt vaak om een foto te maken. De regen, de mist en de laaghangende bewolking en niemand om je heen. De maisvelden met een mooie paars-rode gloed die golvend tussen de bergen groeien. Het is een bijzonder mooi ritje. Ook bijzonder omdat de het weer van vannacht heeft wel wat met de bomen gedaan. Hoe hoger we komen, hoe meer takken op de weg. Er is zelfs sprake van een kleine aardverschuiving waardoor de helft van de weg nog is afgesloten. De weg gaat steeds steiler omhoog naar ons eindpunt op 1400 meter. Het is koud met 20 graden!


     







     

Ons resort van vannacht heet Ang Khang Nature Resort. Verspreid over het heuvelachtige terrein liggen bungalows, 4 onder 1 dak. Als we aankomen, zijn we de enige gasten. Het is luxer dan de rest van de hotels die we gehad hebben. We hadden mountainview besteld, maar er is geen mountainview. We krijgen een "upgrade". Dat vragen we onszelf af. Alle bungalows zijn volgens ons gelijk. We hebben twee bungalows naast elkaar met een tussendeur. Als je de deur open houdt, dan is het net een appartement met twee slaapkamers. Is toch net iets leuker dan 2 x 2 en via de voordeur naar elkaar toelopen.

Onderweg hebben we nergens iets te eten gehaald en na het stevige ontbijt is het toch echt wel de hoogste tijd om iets te eten, het is bijna half vier! Ze serveren alleen Thais eten, maar gelukkig hebben ze ook frietjes voor Jort. Niels en ik nemen weer springrolls, dit keer zijn het koude springrolls van sla en andere groente. Ik vind het heerlijk, Niels iets minder. Hij eet mijn rijst helemaal op en ik zijn springrolls. Richard heeft weer een lekkere curry.





De jongens ploffen op bed en gaan een filmpje kijken via onze usb die we aansluiten op de tv. Richard ligt lekker te lezen en ik maak een begin met het verslag van gisteren en vandaag. We lopen nog heel even het dorp in en kopen een zak geroosterde amandelen. We moeten ze zelf nog kraken en halen geld bij de ATM. 's Avonds deel ik met de jongens nog een patatje en kijken ze de film verder af. De parkeerplaats staat nu vol en in de meeste bungalows brandt licht. Voor het eerst hebben we een ligbad en daar ga ik nu uitgebreid gebruik van maken!