Buffels bij de hot springs van Chiang Dao



18 augustug 2016
Dag 17
Chiang Mai - Chiang Dao




We slapen uit en krijgen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. American breakfast met een omelet, een schaaltje banaan en papaya. Jort en Niels nemen cornflakes met sinaasappelsap. We kunnen er weer tegenaan! Het is 11 uur als we wegrijden.

We trekken verder naar het Noorden, langs de grens met Myanmar. Vandaag reizen we maar 45 kilometer verder. En het is lunchtijd als we Chiang Dao binnenrijden. We rijden een paar honderd meter het stadje in. Het is niet groot en ik spot een restaurantje waar het druk is en op het uithangbord staat "Chiang Dao Coffee and Bakery". Perfect voor ons! Niels ziet gebakjes in de koeling staan en zoekt er eentje uit. Jort neemt een broodje en wij nemen een fried rice. En allemaal een groot glas Lime/Soda. Dit is de lekkerste fried rice die we gehad hebben tot nu toe en Niels smult ook mee. Als we afrekenen is het de goedkoopse lunch van de vakantie, 4,50 euro. Ik had gelezen dat er hotsprings in de buurt zijn en vraag de weg. Het is inderdaad een paar kilometer rijden. Er zijn ook hotsprings op een halfuur rijden, maar die liggen op de route van morgen, dus die bewaren we.


     




Een landweggetje leidt ons naar de hotsprings. Ik had de jongens uitgelegd wat 'hotsprings' zijn en hoe ze er in Canada en Amerika uitzien. Als de weg ophoudt, zien we eigenlijk niks. Behalve een paar planken en een groen net erboven, half vervallen en een paar grote pvc buizen in het gras liggen. De pvc buizen lopen naar ronde betonnen bakken die groen uitgeslagen zijn en vol met water zitten. Het stinkt er enorm naar zwavel. We gaan toch maar kijken en voelen aan het water. Heet! Er komen een man en vrouw aanlopen, ze lopen naar de rivier en gaan elk in een betonnen bak zitten. Dit zullen dan de hot springs moeten zijn :-)




Jort en Niels doen de zwemkleding aan en gaan ook in een tonnetje zitten. Wij doen alleen de voeten erin. Ze vinden het heerlijk! Als het te warm wordt, dan gaan ze languit in het riviertje liggen. Toen we aan kwamen rijden, dachten we: "wat is dit nu weer"... en na een dik uur gebadderd te hebben, willen we niet weg en genieten van dit plekje. Ook hier zien we weer heel veel verschillende soorten vlinders. Super om zo in de natuur rond te hangen!


     


     


We kunnen vanaf 14.00 bij ons hotel terecht. En niet veel later rijden we het erf op. Ook dat is weer een verrassing. Het ligt naast de snelweg en de oprit met parkeerplaatsen is een haveloze bende. Daarachter is het echter prachtig. Om een grote vijver heen staan grote bungalows. Wij hebben een "2 onder 1 kap" en een gezamenlijke veranda van 10 x 3 meter met fijne hangstoelen. Richard gaat lezen, Jort en Niels liggen weer twee uur in het zwembad en ik scharrel wat rond. Ik was een paar dingen op de hand en lig een uurtje op bed. Er zijn maar drie bungalows bezet, wij hebben er twee en een Chinees koppel heeft de andere.


     


Het avondeten doen we hier ook. Je kunt halve porties bestellen, zo kun je meer dingen proeven. De eigenaar is Duits en er staan ook wat Duitse specialiteiten op het menu. Gehaktballen bijvoorbeeld. Daar heeft Jort wel zin in. Niels neemt een bananenshake en samen delen we een portie springrolls en rijst. Richard heeft een rode curry en kip cashew. Smullen! Dan zijn we zo vol van het eten, dat we echt niets meer doen. Het begint ook enorm te stortregenen en we horen af en toe een klap onweer. Ik slaap niet zoveel, de regen en de onweer houden me wakker. De mannen hebben er niets van gemerkt...!