Klimmen bij de Bao Tong waterval



17 augustug 2016
Dag 16
Chiang Mai - 




Tijd om te vertrekken uit het appartement. We zijn heerlijk tot rust gekomen en kunnen er weer tegenaan. Bij AVIS hebben we een auto gehuurd en 's ochtends halen we de auto met z'n vieren op. Daarna wachten we in het appartement op vriendin Golf die de sleutels weer in ontvangst komt nemen. We communiceren via de app Link, een soort whatsapp. En ook uit Hong Kong krijgen we nog een berichtje van de verhuurder. Alles verloopt via plan en rond half twaalf rijden we weer weg. Nu we weer een auto tot onze beschikking hebben, halen we gelijk wat boodschappen. Dit keer bij de grote Tesco Lotus. Het is ook bijna lunchtijd, dus we nemen het er even van bij de KFC.

Het is niet zo ver naar onze volgende overnachtingsplek, dus we hebben tijd voor een leuke stop. Via Tripadvisor worden we gewezen op een mooie waterval (Bao Tond) waar je tegenop kunt lopen naar boven. Het is wat lastig te vinden, maar uiteindelijk lukt het. Met de GoPro in de hand en badkleding mee lopen we eerst een paar honderd meter naar beneden. Dan beginnen de mannen aan de klim naar boven, tegen de waterval in. Hier kan geen survivalrun tegenop. Echt heel vet vinden ze het. Er hangen ook wat touwen voor de lastige stukken. Er stroomt behoorlijk wat water naar beneden, maar het is goed te doen. Jort en Richard vinden het zo leuk, dat ze nog een keer naar beneden en naar boven gaan.




Nadat ze afgedroogd zijn en iedereen weer voorzien is van droge kleding rijden we in een halfuur naar het  ChiangMai Treehouse Resort. Lee, een gepensioneerd architect, heeft hier 7 boomhutten ontworpen, allemaal verschillend. Wij slapen in het Longan House. Een boomhut met twee verdiepingen en een bruggetje naar een toilethuis met buitendouche. Het is fantastisch om te zien hoe al die hutten in de bomen staan. Vooral Richard lijkt zo blij als een kind.




     

Onze slaapkamer bevindt zich op de tweede verdieping. De matrassen liggen op de grond. Ik slaap met Jort en Niels op een heel groot matras, Richard op een kleinere in zijn eentje. Je kunt aan alles merken dat je midden in de jungle zit. Het is heel vochtig en het stikt er van de insecten die enorm kabaal maken en muggen. Jort en Niels gaan nog even vissen in het rivieritje, maar worden zo vaak gestoken, dat ze het snel opgeven. Ondertussen hebben Richard en ik een koud biertje en een tonic genomen in de bar.

Richard en Niels gaan nog wel even wandelen naar een viewpont in de buurt, terwijl Jort en ik ons vermaken in de boomhut. Het is hier altijd vroeg donker en rond half negen gaan we naar bed. We zijn erg moe, maar kunnen de slaap niet vatten. Het is warm, er lopen mieren in bed, de muggenbulten jeuken natuurlijk en met z'n drietjes op een matras is natuurlijk ook niet ideaal. Het hoort er natuurlijk allemaal bij als je in de jungle in een boomhut wilt slapen! Uiteindelijk maken we toch nog wat uurtjes, al worden we regelmatig wakker.