Tegeltableau bij pagode Doi Inthanon



13 augustug 2016
Dag 12
Mae Chaem - Chiang Mai




Het valt niet mee om een ontbijtje te scoren in het dorp, maar naast ons hotel is een koffietentje en daar halen we in ieder geval heerlijke verse koffie. Het valt ons op dat er erg veel echte koffietentjes zijn (zoals DE en Doppio) waar de koffie vers gemalen wordt. Een paar keer hebben we in een koffietentje gezeten waar de koffie ook werd gebrand. Richard drinkt eigenlijk nooit koffie op vakantie maar lust het hier maar al te graag. Ontbijt is er vandaag dus niet te halen; dan maar wat crackers die we nog hebben.

Onze eerste stop is National Park Doi Inthanon. In dit park ligt de hoogste berg van Thailand en staan er op de top twee prachtige pagodes. En je schijnt er een heel mooi uitzicht over de bergen te hebben. De weg gaat echt steil omhoog en we rijden regelmatig door de wolken.  Als we boven zijn, staan we in de dikke mist en is het echt fris met 13 graden. Snel een trui aan en we lopen een kleine trail door prachtig nevelwoud. Hier start de Himalaya!


     


Daarna gaan we de twee pagodes bezoeken, ze zijn voor de koningin gemaakt. Veel mensen nemen bloemen mee en er hangt een groot schilderij van de koningin. De pagodes staan jammer genoeg ook in de dikke mist. De gouden punten van de pagodes kunnen we niet eens goed zien. We kunnen ons voorstellen dat het hier bij helder weer echt prachtig is. Al zou de mist iets lager zijn, dan zouden we de pagodes in ieder geval zien boven de wolken. Nu wandelen we nog even door de botanische tuin en gaan we maar weer terug. Het kost even moeite om de chaotische parkeerplaats te verlaten. Het kleine parkeerplein is helemaal vol en in de ronde doorgang blijven de auto's komen. Het lukt daarom alleen met hulp van de parkeerwachters om je plekje te verlaten. Dat zou op een simpele manier anders kunnen worden geregeld, maar ja...





     


We hebben tijd over omdat we pas rond 17.00 uur in het appartement worden verwacht. We maken een stop bij de Grand Canyon van Chiang Mai. Hier kun je van de kliffen in het water springen. Het is maar 15 meter naar beneden. De jongens zien het wel zitten, maar wij niet. Ook al springt de een na de ander naar beneden, wij besluiten het maar niet te doen. In een naastgelegen tentje gaan we lunchen. Een leuk beachhuisje met lekkere muziek, heerlijke lemon-soda en superlekker eten. Ik en Niels eten een gebakken vis, Richard neemt een panang (soort curry).




     


Google Maps leidt ons vervolgens naar de Big C, een grote supermarkt. We gaan vast boodschappen doen voor de komende dagen. We kunnen grote boodschappen nu nog met de auto naar het appartement krijgen. Morgen moet de auto terug. Fruit, groente, pasta, eieren, verse zakjes met noodles en rijst, gehakt, bacon, we kunnen er tegenaan!

Het kost wat moeite om het appartement te vinden en na contact gehad te hebben met Nic, is het gelukt. Vriendin Golf staat ons inderdaad op te wachten. We krijgen alle instructies, ik installeer de app Link op mijn telefoon, zodat we contact kunnen hebben en dan kunnen we neerploffen op de bank. Een prachtig appartement met twee slaapkamers en een nog mooier zwembad met fitnesszaal. Helaas blijkt het appartement niet te beschikken over een kooktoestel en dus kunnen we ons eten niet klaarmaken. Blijkbaar eten de Thai in zulke appartementen alleen maar buiten de deur! E is wel een magnetron en een klein oventje. We eten een broodje en gaan dan een uitgebreide plons nemen. Hier gaan we het wel vier nachten uithouden!