Onderweg van Mae Hong Son naar Mae Chaem



12 augustug 2016
Dag 11
Mae Hong Son - Mae Chaem




Het is een behoorlijk stuk rijden naar onze volgende stop, dus na het ontbijt pakken we de spullen weer in en trekken verder!
Eerst nog even de auto voltanken bij de benzinepomp. We hoeven de auto niet te verlaten, maar doen het natuurlijk wel. Ik haal met de jongens nog even wat water en versnapperingen voor onderweg. Richard wacht tot de auto volgetankt is en de ruiten schoongemaakt zijn. De route van vandaag is prachtig. We rijden door de bergen en zien veel rijstplantages en komen weinig automobilisten tegen. Ik koppel mijn telefoon via bluetooth aan de autoradio en zo hebben we nog wat leuke muziek onderweg.


     


Af en toe passeren we een klein dorpje met wat huizen en stalletjes. In een groter dorp maken we een stop en gaan op goed geluk bij een koffieshop naar binnen. Er zitten meer mensen, dus dan zal het wel goed zijn! De koffie is echt heerlijk en we lunchen met wafels en frietjes. Jort gaat naar een jongetje toe die samen met zijn moeder samen aan het Pokemon vangen is. Ze kunnen geen Engels en snappen niet direct wat ze moeten doen. Jort neemt mijn telefoon met Google Translate erbij en de jongen vangt zijn eerste pokemon.


     


     


Voor vannacht hebben we nog geen hotel gereserveerd. We hebben er wel eentje uitgezocht, maar konden online niet meer boeken. Helaas zijn ze echt helemaal volgeboekt en moeten we zo'n 30 kilometer verder rijden voor het volgende dorp en een hotel. We komen uiteindelijk terecht in Mae Chaem, een dorp met een paar winkels, een markt en een paar restaurantjes. Ons hotel heeft zelfs een zwembadje en we kunnen even afkoelen en uitpuffen van de lange autorit. Veel doen we niet meer, we eten wat bij een stalletje aan de weg en duiken dan ons bed in. Voordat we gaan slapen, regelen we via Airbnb een appartement in Chiang Mai. We hebben behoefte aan een paar dagen rust en ruimte. Verhuurder Nic reageert direct vanuit Hong Kong en na een half uurtje hebben we alles geregeld en krijgen we bericht dat we morgenmiddag in de lobby van gebouw B opgewacht worden door haar vriend Golf met de sleutels. We kijken er al naar uit!