Wenskaartjes bij een hotel in Pai



9 augustug 2016
Dag 8
Pai




Pai is leuk! En het hotel bevalt goed. Als de jongens na het ontbijt gaan zwemmen, gaan Richard en ik het stadje in. De warmte is goed te verdragen, toch zien we dat het 33 graden is. We kopen twee handdoeken, toch wel handig om bij je te hebben als we gaan zwemmen bij de watervallen! En we slenteren in een uurtje het hele stadscentrum door. Je ziet hier vooral eettentjes, scooterverhuur, aanbieders van tours, massagesalons en hostels. Ondanks dat het heel toeristisch is, hangt er wel een relaxt sfeertje en er is niemand die je opdringerig iets probeert te verkopen. Het heeft wel iets van Siem Reap in Cambodja.




Vanochtend vroeg heb ik 4,5 kilo was weggebracht. Ik kon kiezen voor de snelle was- en droogservice of was gedroogd door de zon en dan kan ik het morgenochtend ophalen. Ik heb voor het laatste gekozen. Morgenochtend voordat we vertrekken, haal ik de was weer even op. We lunchen bij Big's little cafe. Een tentje van 3 bij 3 m2 met rondom een bar met een paar barkrukken. De kok bereidt het eten direct voor je neus. We voelen ons wel wat oud worden tussen alle backpackers en zien direct wie voor het eerst op reis is. En dat zien we niet alleen aan hun hagelnieuwe rugzak :-).

Met een gevulde maag pakken we de auto naar de Mor Paeng waterval, een kwartiertje rijden. Op Youtube zagen we een filmpje dat er van de rotsen afgegleden werd. Toen we aankwamen zagen we al, dat we dat vandaag niet gaan doen. Teveel water stort naar beneden en zo te zien doet niemand het. Ook dat is wel een goeie graadmeter! We lopen iets naar beneden, waar de mannen het water in kunnen. Ook hier best een behoorlijke plens water wat naar beneden komt. De rotsen zijn spiegelglad, het lukt ze om toch een klein stukje te klimmen en naar beneden te glijden. Het is koud water en na een poosje lopen we weer naar boven. Je ruikt de geur van de jungle en mijn brilleglazen beslaan direct van het vocht.




De mannen besluiten toch naar boven te klimmen. Tussen twee watervallen is een poel waarin je kunt zwemmen. Aan de ene kant van de poel komt het water van de bovenste waterval en aan de andere kant zit je letterlijk aan de bovenkant van de volgende waterval. Aan die kant heb je een mooi uitzicht maar moet je ook oppassen dat je niet over de rand valt. Na een tijdje vraagt Niels hoe we er weer uit moeten komen. Eigenlijk zwemmen we in een grote kom met aan alle kante steile gladde rotsen. We hebben niet gezien hoe andere mensen eruit klommen en ook een stel Engelse jongens die na ons erin zijn geplonsd hebben nog niet bedacht hoe ze er weer uit moeten klimmen. Richard kan de voeten van de jongens vast zetten met zijn handen zodat die er weer uit kunnen klimmen. Richard is wat langer en weet er zelf uit te klimmen.


     


Eenmaal bij de auto worden de nieuwe handdoeken gelijk gebruikt. We willen doorrijden naar de Pai Canyon, maar het begint weer behoorlijk te regenen. We rijden dus terug naar het hotel. Jort en Niels kijken een filmpje en gaan voor de derde keer vandaag zwemmen. Ik ga de route en uitstapjes van morgen voorbereiden en kijk ook alvast naar de komende dagen. Daarna natuurlijk weer uit eten en we nemen als toetje koffie met gebak bij een luxe koffietent. De dagen vliegen voorbij!