Bamboo in Doi Suthep-Pui NP



8 augustug 2016
Dag 7
Chiang Mai - Pai




Het gaat goed met Jort en we kunnen zonder problemen verder! Een groot nadeel aan reizen vinden onze jongens dat we weer verder trekken. Ze vinden het dan zo leuk, dat ze niet weg willen. Zodra we dan weer in een nieuw hotel komen, slaat dat nadeel om in een voordeel. Elke nieuwe plek heeft wel iets wat ook erg leuk is. Ze zijn de vorige plek dan al snel weer vergeten.

We gaan iets nieuws proberen, we gaan een auto huren voor de komende week. We willen graag de Mae Hong Son loop rijden en dan het liefste niet met een minibus. De bergroute met 762 bochten staat er bekend om dat veel mensen wagenziek worden. In elke busrit zit er wel één die moet overgeven. Dat zien we niet zitten en gaan daarom liever op eigen tempo. We hebben ons goed ingelezen en het moet goed te doen zijn zonder al te veel risico. Al komt het verkeer in Chiang Mai behoorlijk hectisch over.

Om 10.00 zijn de rugzakken weer gepakt, hebben we het hotel betaald en zitten we weer in een songtaew richting de luchthaven. Daar kunnen we de auto ophalen. We hebben op de navigatie-app de Thaise routekaart en Nederlandse stem gedownload en zijn er dus helemaal klaar voor! Het ophalen van de auto is zo geregeld en daar gaan we op weg! We krijgen een vierdeurs Honda City mee. Richard rijdt vrij gemakkelijk de stad uit, de navigatie-app doet het prima. Mocht het niet lukken, dan hebben we altijd Google Maps nog achter de hand.

De weg naar Pai is een route met alleen maar bochten, slingerend door de bergen. De weg is goed geasfalteerd en er zijn geen gaten of iets dergelijks in de weg. Wel zijn er veel scooters en die moeten we goed in de gaten houden. We rijden gemiddeld 50 km/u. Halverwege zien we een bordje dat er een waterval is. We zijn wel toe aan een stop en slaan af. Na zo'n twee kilometer komen we op een grote parkeerplaats waar maar twee auto's staan. Het is niet druk bij de waterval. We betalen ons entreegeld en dan klimmen we via een glibberig pad zo'n 350 meter omhoog. Aangekomen bij de waterval komt er net een groep mensen uit het water. Je kunt hier namelijk zwemmen! De zon breekt net even door op het moment dat de mannen in het water gaan. Een prachtig plaatje! Het water stort met geweld naar beneden.


     


     


     


     


Na een uur hebben ze er genoeg van en lopen ze in zwembroek weer naar de auto. We hebben geen handdoeken mee en hopen dat ze zo wat opdrogen. Helaas begint het op dat moment weer erg te regenen. Ik doe snel de regenhoes over mijn rugzak en voor de mannen maakt het niet uit. Die zijn toch al nat. Op de parkeerplaats zijn toiletten en kleedruimtes en drogen ze zich met een shirt van Richard en doen ze hun droge kleding weer aan. We rijden verder en stoppen kort daarna voor een koffie- en luchpauze. De koffieshop brandt de koffie zelf en is helemaal ingericht in de jaren 60 stijl. Helaas geen foto's, we hebben alle spullen in de auto laten liggen.

Het laatste anderhalf uur zijn de bochten het ergst. Richard redt zich er prima mee, maar ik zit regelmatig met zwetende handen achterin. Jort zit voorin omdat hij misselijk is. Gelukkig wordt er niemand wagenziek. We arriveren rond vijf uur bij ons hotel in Pai, midden aan de doorgaande weg. Pai is een klein toeristisch stadje waar veel backpackers naar toe trekken om te chillen en om te genieten van alle watervallen. Onze kamer is nog bezet, daarom krijgen we een upgrade naar een enorme kamer van zo'n 80 m2! Als we de spullen wat uitgestald hebben, gaan we uit eten. We raadplegen Tripadvisor en Na's kitchen wordt sterk aanbevolen. We hebben wel weer zin in rijst. Jort kiest een fruitsalade en heeft nog niet veel trek. Wij gaan voor springrolls vooraf en een chicken fried rice. En eten de borden helemaal leeg. Daarna nog even naar de 7Elven voor wat klein spul en we kunnen neerploffen op ons bed. Vanuit bed kijkt Niels een filmpje, Jort gaat voor Youtube en Whatsapp en Richard leest een boek. Ik werk het verslag van vandaag en gisteren verder uit en dan ga ik ook een boek lezen.