3D Museum Chiang Mai



5 augustug 2016
Dag 4
Chiang Mai




We moesten gisteren aangeven wat voor ontbijt we willen en hoe laat we het willen eten. Ik dacht 8.00 uur is mooie tijd. Helaas slapen we allemaal nog en moeten we ons toch weer haasten voor het ontbijt. Dat doen we dus morgen niet weer. Jort en Niels krijgen zo uit bed nauwelijks een hap naar binnen. We zitten wel prachtig in de tuin te ontbijten met zicht op de rivier. Ze hebben de zwemkleding al wel aangedaan en kunnen dus direct voor de ochtendduik. Nu worden ze langzaam wakker!




Wij ruimen de rugzakken wat op en leggen alles in de kasten. Meestal leven we uit de rugzak, maar omdat we hier vier dagen zijn, pakken we het uit. Omdat we best ver van de stad zitten, kun je om 10 uur en om 17.00 uur met de songtaew van het hotel ergens afgezet worden. 3D-museums zijn bij ons altijd favoriet. In Bangkok en Hong Kong zijn we ook geweest. Hier laten we ons afzetten. De kinderkorting gaat hier altijd op lengte, Niels viel vorige keer met zijn 8 jaar al buiten de korting, dus nu ook weer 4x het volle pond betaald. Het is niet anders! Gelukkig zijn er hier nog veel nieuwe 3D tekeningen die we niet kenden en ook een paar optische illusies die heel gaaf waren. Jort heeft sinds kort zijn eigen smartphone en nu lopen er dus drie met een camera rond. Het blijft een superleuke ervaring zo'n 3D museum. Niels zei al: "ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dit niet leuk vindt!" We lopen er dik twee uren rond. En als we weer buiten lopen is het hoogste tijd om te lunchen. Iets verderop zien we een bread&bakery. Met een verse juice en wat lekkers in de maag, kunnen we weer verder!.


     


     


     


     


     


Gisteren zagen we in de mall al een IMAX filmtheater en er draaiden hele leuke films. Om de verjaardag nog een beetje te verlengen, gaan we naar de bios. Niels en ik gaan naar de Secret life of pets en Richard en Jort gaan naar Jason Bourne. Dan is het weer een voordeel dat je als buitenlandse jongen er groot uitziet. De film is voor 15 jaar en ouder! De film van Niels en mij is gisteren in premiere gegaan en op de drinkbekers staat dit met grote letters, Niels mag van mij een beker uitzoeken. Onze film begint gelijk, Richard en Jort moeten nog een halfuurtje wachten. De reclames vooraf duren een halfuur en bij het zien van een filmpje (en volkslied?) over de koning gaat de hele zaal staan en na afloop maakt iedereen een buiging. Wow... Niels en ik vermaakten ons prima bij de film en Richard en Jort komen een halfuur later ook weer uit de zaal. Ook die film was geslaagd! In de supermarkt halen we ons avondeten. Stokbrood, bananenbrood, zalm, nutella en een zak appels. Hier redden we ons wel weer mee vandaag.