Niels is 10 jaar!



4 augustug 2016
Dag 3
Bangkok- Chiang Mai




Niels is jarig en is vandaag 10 jaar geworden! We proberen er tussen het reizen door nog een feestelijke dag van te maken. We hebben allemaal best wat uren geslapen en ik word fit wakker. We hebben niet heel veel tijd, vakantie en dan toch gelijk weer haasten....

Ons ontbijt is om 7.00 en de shuttlebus naar de internationale luchthaven vertrekt om 7.30 uur. Op de luchthaven aangekomen, zoeken we de gratis shuttlebus naar de luchthaven waar de binnenlandse vluchten vertrekken. Het is natuurlijk erg druk zo op de ochtend en we doen er bijna 1,5 uur over. We zitten verdeeld over de bus. Richard en Jort staan voorin. Niels zit een paar banken voor mij en ik zit naast een oudere vrouw. We raken aan de praat en delen onze reiservaringen. Ze komt uit Australie en vliegt zometeen naar Laos. Man is thuisgebleven voor alle beesten en zij gaat op bezoek bij een dochter die in Bangkok woont en werkt en nu op vakantie is naar Laos. Daarna voor een paar weken naar Rusland en dan bezoekt ze haar andere dochter in Londen. Ze waarschuwde mij met een glimlach: "dat krijg je ervan als je van jongs af aan met je kinderen reist, dan is hun thuisland snel te klein".

Inchecken is zo gebeurd en we trakteren onszelf op een bezoekje aan de Starbucks voor koffie, bananenmuffins en croissants. De vlucht vertrekt mooi op tijd en net na het middaguur landen we in Chiang Mai. Terwijl Richard de rugzakken van de band haalt, regel ik een simkaart en kunnen we de komende weken onbeperkt internetten. In Chiang Mai zullen we de eerste vier nachten doorbrengen. We pakken een taxi en arriveren een uurtje later bij ons hotel.




We logeren vier dagen in Villa San P SeuaP en hebben een prachtig appartement met twee slaapkamers, twee badkamers en twee ruime zithoeken. Heerlijk, een paar dagen een flinke ruimte om bij te komen! Op loopafstand zijn er genoeg winkeltjes en na het zwemmen ga ik met de jongens inkopen doen bij de 7Eleven. We hadden nog geen lunch gehad, dus de kiptosti's en slurpees gaan er wel in! Daarna liggen we allemaal een uurtje op bed/bank/poef.


     


Niels wil heel graag 'uit eten' bij de KFC voor zijn verjaardag en dus gaan we 's avonds met de taxi (allemaal in de laadbak) naar de mall en de KFC. In de Mall is een beurs van vissen en reptielen. Jort en Niels kunnen een slang aaien en dat laten ze niet aan zich voorbij gaan.




Niels geniet met volle teugen van zijn verjaardagsmaal en buiten is het inmiddels donker geworden. De fonteinen geven licht en we vinden snel een taxi klaar die ons weer naar het hotel brengt. We spelen nog een potje kaarten en dan is het tijd om weer te gaan slapen. Ik kan de slaap niet vatten, toch een beetje last van een jetlag. De rest heeft er gelukkig geen last van!