Hersey Park

28 augustus 2017
Dag 22
Springfield - Harrisburg



Na twee drukke en lange dagen is het lastig wakker worden. Pas om half tien zijn we startklaar. Als ik uitcheck, zorgt Jort dat we allemaal een grote beker thee of koffie mee kunnen nemen in de auto. Gisteravond heb ik online kaartjes geregeld voor Hersheypark. Een groot pretpark rondom het chocolademerk Hershey. Het is nog een mooi stukje rijden en met wat vertraging arriveren we rond lunchtijd bij Hershey. We besluiten buiten de poort nog snel wat te eten, dan kan de portemonnee redelijk dicht blijven binnen het park.

Het is een gigantisch groot park. We kunnen het aan het aantal parkeerplaatsen wel zien, we kunnen doorrijden tot aan de preferred places, dus dat is een goed teken. Eenmaal binnen is het toch een drukte van belang. Maar gelukkig zijn de wachtrijen van de level 5 achtbanen echt minimaal. We zien vooral veel ouders met buggy's en kleine kinderen. Ook is het een vreselijke herrie overal, muziek knalt uit de boxen en de achtbanen zelf maken natuurlijk ook veel lawaai. De jongens vinden het geweldig, ik waag me er maar niet aan en wacht elke keer bij de uitgang op ze. Ik ga alleen in een kijktoren die rustig draait en uitziet over het hele pretpark.


De achtbanen zijn spectaculairder dan bij Walibi. Jort en Niels hebben vooral zin in de Great Bear, een achtbaan waarbij je benen vrij hangen en die meerdere keren over de kop, kurketrekker gaan. We beginnen eerst maar een met de Sooperdooperlooper. Die lijkt niet heel eng maar duurt wel lekker lang. De tweede is een hele snelle (120 km) die Jort en Niels achteraf toch wel heel hard vonden gaan. De Great Bear lijkt nog een stuk enger dan de snelle en daarom willen ze er toch maar niet in. Richard gaat daarom als enige en haalt later de jongens over om toch te gaan. Het wordt de favoriet van de jongens.


     

     



Na een paar uur gaan ze naar het waterpark, dat ligt midden in het park. Richard en ik gaan op een bankje in de schaduw 'hangen', pretparken zijn toch niet meer echt ons ding ;-). Het blijkt dat ze hier wel heel lang moesten wachten en na een half uur 1 keer van een grote glijbaan zijn geweest. Na een uurtje kleden ze zich weer aan en vermaken zich nog tot een uur of zeven 's avonds. Vooral met de achtbanen, de rest laten we voor wat het is.

     

Dan zijn we allemaal echt moe geworden en lopen naar de auto. We zien hordes mensen naar het Hershey Stadion lopen, wat naast het themapark ligt en horen leuke muziek. Even googlen, een concert van de Counting Crows. Was ook leuk geweest!

Ik heb een hotel geboekt dat 8km van het park af ligt. Halverwege vinden we nog een grote supermarkt. Snel wat broodjes en drinken gekocht en op onze hotelkamer eten we dat op. Dan hebben we het allemaal wel gehad en vallen heel snel in slaap.


We hebben vandaag 144 mile gereden.
Overdag was het 22 graden.