Metro Washington DC

27 augustus 2017
Dag 19
Springfield (Washington DC)


's Ochtends gaan we weer met de metro richting het centrum van Washington met een serie dagkaarten op zak. We weten inmiddels de weg, kunnen de gestremde route ontwijken en staan dan zonder problemen voor het National Museum of Nature History. Ook een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld. De jongens kennen dit museum al van de film "Night at the Museum". We komen via de achteringang binnen en lopen direct naar voren. Niels wil graag het beeld van Paaseiland zien. En natuurlijk de grote opgezette olifant in de hal.




     

Zondagmorgen zou het rustigste moment van de week zijn. Het is toch al weer behoorlijk druk, maar kunnen wel gewoon rondlopen. We bekijken alle zalen en genieten allemaal van dit museum. Er is super veel te zien en het is een prachtig gebouw. Het drukste is het in het mineralen en edelstenengedeelte. Veel mensen staan te wachten om een glimp op te vangen van de Hope Diamant. Het zegt ons niet zoveel, maar er schijnen bijzondere exemplaren te zien.


     

Aan het eind van de middag staat er nog iets bijzonders te gebeuren voor de mannen. Gisteren heeft Richard via Ticketmaster nog drie kaartjes kunnen kopen voor de American Football wedstrijd van de Washington Redskins. Het is jammer genoeg geen echte competitiewedstrijd. Die beginnen pas in september. Toch is het mooi in een stadion te zitten waar zo'n 82.000 mensen in kunnen.

Maar eerst moet er nog even gegeten worden. In de binnenstad is het vreselijk duur en we kunnen niets vinden waar we zin in hebben. We besluiten alvast een paar metrostations verderop te gaan, daar zijn meer restaurantjes. Ineens is het dan toch al weer later geworden dan we dachten. Bij de Dunkin Donut halen we een broodje en dan gaan de mannen met de metro verder naar het stadion. Ik ga alleen terug naar het hotel. Ineens vind ik het dan ook spannend worden. Natuurlijk kan ik mezelf prima redden in een onbekende stad, maar toch. Na een paar dikke knuffels stap ik de metro in en rijd naar het hotel. De mannen hebben mijn telefoon met databundel mee en in het hotel kan ik via de Wi-Fi met Jort zijn telefoon in contact blijven. Ik lig de hele middag en avond op bed wat te internetten en draai ondertussen de laatste was van deze vakantie. Om half 10 komen de mannen terug en zijn super enthousiast en hebben het heel erg leuk gehad.


     



We hebben vandaag 17 mile gereden.
Overdag was het 23 graden.