National Air and Space museum in Washington DC

26 augustus 2017
Dag 18
Springfield (Washington DC)


Het is prima slapen in de Extended Stay en de jongens halen samen bekers thee en mueslirepen van beneden. De rest vullen we weer zelf aan uit eigen voorraad. Het witte toastbrood hebben we een paar dagen geleden al in de ban gedaan, we hebben nu een 100% volkoren variant gevonden die we allemaal lekker vinden. Met een laagje Smuckers pindakaas of Hershey chocopasta, heerlijk.

Na het ontbijt is het tijd om Washington in te gaan. We lopen naar de metro en halen daar vier dagkaarten. Geen idee of het wel uit kan, maar dan kunnen we in ieder geval zonder gedoe overal in- en uitstappen. Zo'n vijf haltes voor onze eerste stop, blijkt dat een gedeelte van de metro dit weekend in onderhoud is. Er worden bussen ingezet. Aan de ene kant wel jammer, want je wilt snel op je plek zijn, aan de andere kant, zo zien we gelijk wat van de stad!


Onze eerste stop is het Smithsonian National Air & Space Museum. Het museum heeft de grootste collectie van vlieg- en ruimtevaartuigen in de wereld. Alle musea die horen bij het Smithsonian Instituut zijn gratis te bezoeken. De meesten liggen aan de Mall. Een brede strook groen midden door de stad, van het Capitool tot aan het Washington Monument. In het museum is het zo op zaterdagochtend best druk. En na een aantal zalen met vliegtuigen gezien te hebben, is het Niels allemaal wat teveel. Mijn enkel moet ook weer even rust hebben en we denken een rustige plek te vinden bij het restaurant van het museum. Helaas geen restaurant, maar een mega Mc Donalds waar de airco heel veel geluid maakt. We kunnen elkaar nauwelijks verstaan. Allemaal een grote beker drinken en we hebben zo'n dorst dat we een flinke refill nemen. En eigenlijk tegen onze zin eten we een hamburger of mini pizza. Maar goed, maagjes gevuld, enigszins rust gehad. We kunnen verder! We bekijken nog even de ruimtevaartafdeling en kunnen in een cockpit kijken van een ruimtevaartuig. Ook krijgen we uitleg over de wc aan boord. Dan hebben we genoeg gezien en lopen naar buiten.


     


     

Iets verderop zien we het National Museum. Richard zegt: "hier ligt de eerste vlag van de USA" en we besluiten alleen even voor de vlag naar binnen te gaan. Als we binnen zijn, zien we een ontdekkingsruimte voor tieners en daar ga ik met de jongens zitten. Ze kunnen in "Silicon Valley" op oude computers icoontjes maken en zijn dus wel even zoet. Ook ligt daar de eerste muis, 1964. Later blijkt dat de "Mother of all demo's" te zijn. Kijk, dat vind ik nu weer erg leuk! Als Richard de vlag gevonden heeft, gaan wij er ook even kijken. Best indrukwekkend en een vlag met behoorlijke afmetingen! We tellen 15 sterren, helaas mag je geen foto's maken en moet je vlot doorlopen i.v.m. de drukte.




     

Na deze twee musea is het tijd voor het Washington Monument. We nemen weer een paar metrostops en zijn dan dichtbij. Hier blijven we wel eventjes hangen. Niels doet iedereen na en gaat ook languit op de grond liggen om een foto te maken. Jort en ik nemen de Pokemon Gym over, altijd leuk voor de verzameling. Ook al zullen we er niet zolang in zitten. Het Witte Huis kunnen we dan ook zien liggen en daar lopen we naar toe. Wat opvalt is vooral heel veel beveiliging en politie. Het is eigenlijk niet meer dan een fotostop en we zijn er dan ook snel klaar. Dan zijn onze voeten moe en nemen we de bus naar het metrostation. Nog even een halfuurtje met de metro en we zijn weer in ons huisje! We ploffen op de bedden en doen niet veel meer! Morgen weer een drukke dag!

     


     


     

We hebben vandaag 5 mile gereden.
Overdag was het 25 graden.