's Avonds in de tent.

24 augustus 2017
Dag 18
Chesterfield


In het State Park is ook een zwembad. Gisteren hebben we hier kaartjes voor gekregen. Vanmorgen gaan we hier gelijk maar gebruik van maken. Het zwembad heeft een grote splashpool, twee baden van 3 en 5 ft en 2 glijbanen. Richard en ik besluiten dat we dat prima vanaf een ligbed kunnen bekijken. Er kan ze niets gebeuren, rond elke bad zitten 3 life guards ;-). Ook al zitten er in één bad maar twee mensen.

Een paar jaar geleden vonden ze de splashpool echt helemaal het einde, nu merk je dat ze ouder worden en na dik een uur wel uitgekeken zijn op het zwembad. Je mag natuurlijk ook niet duiken in een bad met een meter waterdiepte. Ze spelen nog wel een tijdje met het badeendje.


Voor de lunch gaan we naar Chesterfield, zo'n 6 minuten rijden. Dit keer geen Walmart, maar een Kroger. Ze hebben een luxer aanbod, dan de Walmart. Vergelijkbaar met onze AH XL, veel verse maaltijden en uitgebreide broodafdeling. We nemen Frans brood mee, een zak harde bolletjes en een fles verse jus. Terug op de camping lunchen we aan onze picknicktafel. 's Middags geeft Jort aan dat hij nog wel zin heeft om een kano te huren en dat vinden we allemaal een goed idee. We rijden naar het Swift Creek Lake in het park en huren 3 kayaks. Jort en ik gaan in een eigen kayak, Richard en Niels delen een kayak. Het is heerlijk rustig op het water. Af en toe komen we een visser tegen. We roeien een halfuur en keren dan weer om. Er zijn veel libelles op het water.


     

Als we bijna terug zijn, zien we op een paar boomstammen in het water een aantal schildpadden zitten. Als we dichterbij komen, springen ze in het water. We peddelen nog wat heen en weer en dan is het uur alweer voorbij! De ranger geeft aan dat er ook een bever in het water zit, Richard loopt nog even met hem mee, maar de bever laat zich helaas niet zien.

's Avonds gaan Jort en Niels nog even hun stroom opmaken bij het WiFi-punt en als de stroom na een uurtje op is, komen ze terug. Richard heeft inmiddels nog wat kleine aanmaakhoutjes gekocht en het vuurtje brandt alweer. Om een uur of negen duiken we ons bedje weer in, het is hier een stuk frisser dan een paar dagen geleden. Ik heb zelfs weer een fleecetrui aan. De verschillen in temperatuur zijn enorm. En zo tussen de bomen is het om 20.00 uur ook al helemaal donker.


     



We hebben vandaag 25 mile gereden.
Overdag was het 22 graden.