Grab your breakfast bij Extended Stay America.

23 augustus 2017
Dag 17
Greensboro-Chester


Het appartement bevalt echt super. Het ontbijt is "Grab your breakfast" en als we rond half negen een bakje koffie willen halen, is het meeste al op. Zelfs de koffie! We pakken een paar zakjes chocolademelk en vier mueslirepen en nemen een paar bekers heet water mee voor thee. We vullen het zelf aan met toast, koffie, jam en pindakaas en dan kunnen we er weer tegenaan. Als het dan ineens half elf is, moeten we ons nog bijna haasten om op tijd uit de kamer te zijn! Het is drie uur rijden naar onze volgende bestemming, Pocahontas State Park.

De interstate is echt heel saai, zo'n 120 miles rechtdoor om er te komen. Er zijn weinig steden of afritten en op Tripadvisor zoek ik een lunchstop. Dat wordt het stadje South Hill. Topattractie is hier een modeltreinen- en poppenmuseum. We zijn die dag de eerste gasten en de gastvrouw zet de lampen aan en zet de treinen in beweging. De modelbouwtreinen zijn geschonken door een man en laten de stad zien in 1950 inclusief een bordeel met rode lampjes.




De poppencollectie is van een mevrouw die 100 jaar geworden is en haar hele leven poppen heeft verzameld van over de hele wereld. De oudste poppen waren van eind 1800. Sommige hadden hele 'scary faces', maar we zagen ook poppen die ik zelf herkende van vroeger. Bijvoorbeeld de hele Holly Hobbie familie. De gastvrouw vindt het helemaal te gek dat er Nederlanders naar dit museum gekomen zijn en trakteert de jongens op een houten treinfluit. Na een donatie voor het museum (toegang was gratis) en naam in het gastenboek kunnen we weer verder. Het heeft de jongens alweer lang genoeg geduurd ;-).

Eenmaal aangekomen bij ons volgende State Park voelen we ons gelijk weer thuis. Het is allemaal weer prima voor elkaar. We mogen zelf ons plekje uitzoeken en zoeken een plek uit midden in het bos en toch dichtbij het toiletgebouw. Zo aan het eind van de middag is er niet heel veel meer te doen voor de jongens en ze gaan filmpjes kijken. Bij de wasmachines hebben ze Wi-Fi. Voor 34 euro per nacht sta je op een prachtige plek, mag je gratis naar het dichtbijgelegen zwempark en ontdekken we de fijnste douche van de hele vakantie.

Na het eten haalt Richard met de jongens een paar blokken hout bij de kampbeheerder. Al het hout wordt door vrijwilligers gekloofd en tegen een kleine vergoeding kun je zelf hout uit het hok halen. Samen met het aanmaakpoeder van de Walmart hebben we zo in no-time weer een heerlijk vuurtje. Om negen uur is het alweer tijd om naar bed te gaan. Richard blijft nog even bij het vuurtje zitten, ik kruip met de jongens onze tent in. De campings op de State Parks vinden we toch een stuk knusser en gezelliger dan bijvoorbeeld een Yogi Bear campground.


     

We hebben vandaag 235 mile gereden.
Overdag was het 27 graden.