Zonsondergang vanuit tent over Hartwell Lake.

20 augustus 2017
Dag 14
Harmony-Twin Lakes


We nemen afscheid van onze alleraardigste campinghouder. We zijn op de terugweg weer van harte welkom, maar dat laat onze route waarschijnlijk niet toe. Op naar Twin Lakes! In februari hebben we deze camping als eerste geboekt zodat we tijdens de eclips niet zonder zitten. Twin Lakes is een natuurpark en in beheer bij de Army of Engineering. Maar voordat we in kunnen checken en halverwege de route gaan we eerst picknicken bij een grote watertoren in de vorm van een perzik in Gaffney. Het is behoorlijk heet en te warm voor de picknicktafels in de zon, vandaar dat we op het gras in de schaduw gaan zitten.


De laatste dagen worden we onderweg regelmatig al gewaarschuwd voor drukte op de weg voor de eclipse. Ze verwachten enorme files en raden zelfs mensen aan om genoeg eten in huis te hebben zodat ze maandag niet naar buiten  hoeven. 



Gelukkig kunnen we vandaag gewoon doorrijden en hebben geen vertraging. Om drie uur arriveren we dan ook precies op tijd bij de receptie en worden we hartelijk ontvangen. Ik vraag naar de beste spot voor de eclipse en dat blijkt overal te zijn. We hebben 1 nacht geboekt en moeten morgen vóór twee uur van de camping zijn. En als je geen overnachting hebt, mag je het park niet meer in. Misschien is het beter om nog een nacht bij te boeken geeft ze aan. Ze heeft nog 1 plekje over en we moeten onze spullen dan morgen wel verplaatsen. Dat is voor ons geen probleem en hiermee hebben we ook gelijk de overnachting voor morgenavond geregeld. De parkofficer is trouwens erg blij dat we er zijn. Zij woont in Holland (Mitchegan) en vind het zo leuk om met echte Nederlanders te spreken...

We hebben echt een geweldige plek gelegen aan het Hartwell Lake. De jongens vliegen direct het water in. Ze mogen van ons de luchtbedden meenemen. En zwemmen in verband met de sterke zon met t-shirt en korte broek aan. Je voelt de zon gigantisch branden. De hele middag genieten we van het uitzicht en de volkomen rust. Door de hitte hebben we niet veel trek in eten. We eten wat fruit en komkommer. Aan het begin van de avond hebben we wel wat trek en maakt Richard wraps met sla en een paar stukjes pepperoniworst. Het blijft verschrikkelijk heet en zonder een zuchtje wind. Om de beurt mogen we met de voeten in een wasteiltje koud water. We kunnnen bijna niet wachten tot de ander klaar is, zo heerlijk koel is dat.

     

De jongens liggen na het eten in het water totdat het echt helemaal donker wordt. Richard haalt ze met de zaklamp uit het water. Dan nog even snel douchen om het zand af te spoelen en dan de bloedhete tent in. In verband met de hitte vanavond geen kampvuurtje. We vallen uiteindelijk wel in slaap en rond een uur of vier 's nachts word ik wakker en voel wat koelte. Heerlijk! Richard heeft gezorgd dat alle apparatuur volledig opgeladen is en dan is het echt aftellen naar morgenmiddag!

     

We hebben vandaag 80 mile gereden.
Overdag was het 33 graden. 's Avonds heeft het geregend en was er  onweer.