Mist in Shenandoah National Park

15 augustus 2017
Dag 9
Luray - Staunton


Als we wakker worden, valt de regen met bakken uit de lucht. De tent staat netjes, want binnen houden we het volledig droog! Terwijl ik binnen in de tent alles opruim, maken de mannen een ontbijt. De weersverwachtingen voor vandaag zijn niet best. Na het ontbijt wachten we op een moment dat het minder hard regent. Dan breken Richard en Jort snel de tent af en gooien de  onderdelen onder de shelter. Ik en Niels ruimen het dan netjes op. Uiteindelijk is de tent in ruim vijf minuten opgeruimd en hebben we de tent in waterdichte zakken.




De jongens hebben zich hier echt super goed vermaakt. Ons plan was om de SkyDrive Road af te rijden en dat doen we ook. Ondanks het slechte weer. Helaas wijs ik Richard de verkeerde kant op en rijden we een halfuurtje fout. Richard vertelt de jongens gelijk maar dat dit heel normaal is voor vrouwen #kuchkuch. Heel af en toe zien we wat van de omgeving en dan is het weer adembenemend mooi, voor de rest rijden we in regen en mist/wolken. Ook dat heeft wel wat.


     





     


Tijdens de lunch bespreken we wat we gaan doen vanavond; tent of motel. Via Booking.com kunnen we bij de Days Inn voor 45 euro incl. ontbijt met z'n vieren slapen. We boeken de kamer en rijden de route helemaal af tot aan Waynesboro. We zijn iets te vroeg voor het inchecken en halen alvast wat eten voor vanavond. Dan hoeven we er niet meer uit als we er zijn! Niels en Richard gaan na het eten nog even zwemmen en ondertussen buigen we ons over de route van de komende dagen. Het is vrij wisselvallig weer. Gelukkig hebben we de komende zes dagen geen reserveringen staan en kunnen per dag beslissen wat we doen. Aanstaande maandag is de totale zonsverduistering en ik houd het weerbericht goed in de gaten. Het ziet er helaas niet zo gunstig uit!


We hebben vandaag 129 mile gereden.
Het weer was regenachtig en 21 graden.