Ga-ga ball in Yellystone Park

14 augustus 2017
Dag 8
Luray



Vandaag lekker de hele dag op de camping. We hoeven geen tent op te ruimen en kunnen lekker rustig aan doen. De jongens doen ook lekker rustig aan. Richard leest een boek en zit het liefst aan de picknicktafel. Ik lig het liefst, ook al gaat het met mijn enkel echt een stuk beter. s'Morgens loop ik zelfs naar de shop. Op de heenweg kreeg ik halverwege wel een liftje van iemand in een golfkar maar terug, maar toch.

Het blijft je verwonderen die golfkarren. Het is een grote camping dus de afstanden zijn ook iets groter, maar om dan een golfkar te huren? Ze hebben zelfs speciale parkeerplaatsen voor de golfkarren...


     


Richard gaat met de jongens basketballen. Ze schieten wat op de basket en gaan daarna parcourtjes doen. Wie het eerst twee keer het veld oversteekt en een goal maakt heeft gewonnen. Ook gaan ze met de stopwatch kijken wie het snelst een parcour kan afleggen. Daarna spelen ze met andere kinderen van de camping een spel dat wij nog niet kenden, "Ga-ga ball". Je staat met elkaar in een achthoekige ring en moet met een bal de voeten van de tegenstander proberen te raken. De bal mag je alleen met je handen slaan. Omdat de 'court' achthoekig is komt de bal steeds anders terug en kun je gemakkelijk geraakt worden. Degene die af is moet uit de ring, de laatste die blijft staan is de winnaar. Het lijkt wel op trefbal alleen veel sneller. Er is ook nog een variant  met 'hands-in". Die variant vinden Jort en Niels het leukst. De kinderen die 'af' zijn mogen over de ring hangen en de bal pakken als die in de buurt komt. Als ze vervolgens een deelnemer raken, is die af en mag je zelf weer in het spel komen.

Ze komen alledrie volledig bezweet terug, het is erg inspannend!


     

Ik vermaak me 's middags met het draaien van twee wasjes en een paar uur later ligt alles weer schoon in de koffer. Richard en de jongens gaan zwemmen.  's middags begint het te regenen en vervelen de jongens zich gelijk. We besluiten uit eten te gaan bij een Mexicaans restaurant. Als we rond zeven uur weer terug zijn, rennen Jort en Niels gelijk weer de camping op voor een potje Ga-Ga Ball. Om half negen is er weer een film op het grote scherm in de buitenlucht. Richard en Niels blijven een uurtje en gaan dan weer naar de tent. Jort blijft de hele film uitzien. Dan is het voor iedereen weer tijd geworden om de tent in te kruipen! Een echte, relaxte vakantiedag!



     

We hebben vandaag 12 mile gereden.
Het weer was deels zonnig en deels bewolkt met buien. Het was 25 graden.