Gedenkstenen in Bedford

13 augustus 2017
Dag 7
Bedford - Luray



"Een geweldig ontbijt" zegt Jort, inclusief gebakken aardappels, vers fruit en vieze koffie. Na het ontbijt rijden we de stad nog even in. Een historische binnenstad zien we hier niet zoveel! Het is zondagmorgen en de kerk stroomt vol. Wij lopen wat rond, Jort vangt zijn Pokemons en Niels vergaapt zich aan een winkel met Halloween-artikelen.


     


Als we alles gezien hebben, rijden we verder naar het Fort Frederick State Park. Een 250 jaar oud Fort, midden in de natuur en nu een soort openluchtmuseum. Het komt uit de tijd van de oorlog tussen de Fransen en de Britten met daarbij de indianen. Denk aan de film "The Revenant" met Leonardo DiCaprio. We zijn net op tijd voor een lesje muskietschieten. Er wordt uitgelegd hoe het geweer wordt geladen en dat soldaten in ieder geval twee tanden moesten hebben om het zakje met kruit open te scheuren :-).

Er zijn twee van de drie gebouwen/ barakken nagebouwd. In alle barakken is iets te zien, ziekenverzorging, de waskamer, de vrouwenkamer en de kamers van de commandanten en de soldaten. Ook lopen er figuranten rond die van alles vertellen over wat ze aan het doen zijn. Richard en Niels kijken hoe kogels voor de musketten worden gemaakt. Marloes ziet hoe 18e eeuws wordt gekookt. Spinaziepie en grote stukken vet vlees.


     


Niels en Richard doen mee met de volunteer drill en leren hoe je met een geweer omgaat en moet marcheren. Niels vindt zulke dingen echt super leuk.  Hoewel het zondag is, zijn er weinig mensen. Je kan alles rustig bekijken en het geeft een lekker sfeertje. In het bezoekerscentrum scoren we nog een ijsje en dan kunnen we verder!

     


     


Onderweg stoppen we nog even bij een supermarkt voor lunch en aanvulling van de voorraad en dan rijden we de Skyline Drive op van het Shedandoah National Park. De weg is aangelegd tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw als werkgelegenheidsproject. De weg is 169 kilometer lang en loopt voornamelijk over de bergkam van de Blue Ridge Mountains. We rijden rustig (limiet is 35 miles) over de mooie weg. Het hoogste punt wat we bereiken is 2750 ft. Het is dan nog een paar kilometer rijden naar onze volgende camping: het Yogi Bear Resort waar we twee nachten zullen blijven. Een hele grote camping met zwembaden, speeltuinen en grote springkussens. De afstanden zijn zo groot, dat de meeste mensen er een golfkarretje bij huren om hun kinderen naar het zwembad te rijden. We laten ons niet verleiden en gaan alles gewoon lopend doen. De paden zijn strak geasfalteerd en dus voor mij ook prima te doen. Mocht ik niet verder kunnen, dan regel ik wel een liftje met een golfkarretje ;-).

Er wordt een vuurtje gestookt en Richard kookt Mexicaans en we smullen er allemaal van. Na het eten gaan Richard en Niels naar de buitenbioscoop op het terrein. Op groot scherm zien ze Wrecked Ralf en als ze terug komen, liggen Jort en ik alweer te slapen in te tent. We konden onze ogen niet langer open houden...




We hebben vandaag 195 mile gereden.
Het weer was zonnig en 26 graden.