Mohawk Trail

9 augustug 2017
Dag 3
Leominster - Ithaca



Iets na 7.00 uur zijn we klaar voor vertrek. Ik heb dan al heerlijk lang gedouched en de afwas gedaan en we hebben ontbeten met brood uit de nieuwe toaster, jam en koffie. We hebben de voordeur open zodat het brandalarm niet afgaat vanwege de rook. Richard heeft de auto netjes ingepakt. We gaan vandaag flink wat kilometers maken, zodat we het de komende dagen iets rustiger hebben. Het is rustig op de weg en we genieten van het uitzicht. We rijden de 'Mohawk Trail' en zien veel totempalen wigwams langs de weg. Een mooie rustige weg over glooiende heuvels en vaak langs een riviertje. Het is hier erg groen.


     


Rond koffietijd stoppen we bij een Rest Area. We zetten zelf koffie en thee op ons nieuwe gasstel en dat werkt perfect! Het is fijn dat we in ieder geval voor ontbijt, lunch en koffie en thee onszelf kunnen redden. Op de camping kunnen we ons avondeten natuurlijk ook koken. Zo blijven we binnen ons geplande budget. We gaan na de koffie op onderzoek uit en lopen naar de rivier. Het is een mooi recht pad, dus ik kan gewoon mee! De jongens gaan direct het water in en stenen gooien. Wat een rust en ontspanning zo! We staan naast een kleine begraafplaats met oude graven uit begin 1800. Die mensen hebben de Mohawk indianen 'echt' gezien. Dezelfde begraafplaats is ook nog een 'crime scene' en de ingang is afgesloten met politielint.


     

     


We gaan weer verder. Jort en Niels vermaken zich met hun muziek en tablets. Rond lunchtijd stoppen we bij de Walmart voor stokbrood en stukjes warme kip. Ze hebben geen vers stokbrood meer, maar alleen afbakbrood. Als we een kwartiertje tijd hebben, dan willen ze het brood wel voor ons afbakken. Dat willen we natuurlijk wel en even later smullen we buiten in het gras alles op. Het laatste stuk is vermoeiend; we willen graag naar de camping. Uiteindelijk kunnen we om vijf uur de tent opzetten. We hebben een overnachting geboekt in het Robert H. Treman State Park. Een natuurcamping met hele grote plekken en gelegen in een prachtige omgeving. De 'topattractie' van dit park is dat je kunt zwemmen bij de waterval. Ze hebben een duikplank van zo'n drie meter hoog en springt dan heel dicht bij de waterval. De jongens vinden het geweldig.


     


Helaas gaat het 'zwembad' na een halfuur dicht en hebben we alle vier behoorlijk trek gekregen. We zijn alle vier aardig moe. Misschien dat daarom het eten zo lekker smaakt. Richard heeft pasta gemaakt met pepperoni en jort eet een zelfgemaakte hamburger. Na het eten verkennen de jongens nog even de campig. Rond negen uur is het donker en gaan we de tent in. Veel van de campinggasten doen dat.  We vallen allemaal snel in slaap.

We hebben vandaag 275 mile gereden.
Het weer was bewolkt en 22 graden.