Beijing airport



2 augustug 2016
Dag 1
Frankfurt - Beijing




We mogen weer op reis! Het eerste halfjaar van 2016 was intensief. Richard heeft veel tijd gestoken in de aanpassing van onze tuin en de bouw van een schuur, ik ben naast mijn werk per 1 januari 2016 gestart als zelfstandige, Jort beleefde zijn laatste jaar op de basisschool en Niels is begonnen bij de drumband.

De keuze voor Thailand was vrij snel in gezamenlijk overleg gemaakt. Thailand is niet nieuw voor ons, we hebben geen visa en extra inentingen nodig, dus daardoor ook nagenoeg geen voorbereidingen gehad aan deze reis. In januari hebben we onze tickets geboekt en voor de eerste dagen hebben we een hotel geboekt. Wel hebben we besloten om naar het Noorden te gaan. Hier zijn we de vorige keer niet geweest en we hopen dat de temperatuur iets koeler is dan in het Zuiden.


We vertrekken rond half elf 's morgens van huis en rijden op het gemakje naar Frankfurt. Voordeel van de Duitse vliegvelden vinden we nog steeds wel het parkeren. Een early-bird ticket is echt betaalbaar en we parkeren op loopafstand van de terminal. We checken twee rugzakken in, totaal gewicht zo'n 22 kilo. Het was thuis niet gelukt om online in te checken bij Air China. Ook bij de balie hebben ze er wat moeite mee. Er was iets niet goed gegaan met de tickets. Ik kom er niet achter wat het is, maar krijg uiteindelijk gewoon alle boardingpassen. Op de luchthaven kunnen de jongens Pokemon Go spelen en stopt Niels nog een Vaporeon in de gym. Er zijn veel pokestops en de gyms wisselen constant van kleur.

     

Rond 20.00 uur gaan we de lucht in. We krijgen een warme maaltijd. Helaas kwam onze tube hazelnootpasta niet door de scanner. De tube werd gezien als vloeibaar. De toastjes en brood zijn dus zonder beleg voor onze jongens. We beginnen nog wel aan een film, maar als snel vallen de ogen dicht. Niels en Jort maken niet heel veel van de vlucht mee en slapen vooral. Richard en ik slapen zelf ook nog een paar uur.

In Beijing aangekomen is het wat haasten. Het vliegtuig had bij vertrek drie kwartier vertraging en de overstaptijd was 1,5 uur. In China begonnen alle formaliteiten weer opnieuw, ook bij een transfer. Paspoortcontrole inclun de overstap niet maken. Hoppa, zo de container in. Wel jammer voor de jongens, ze hadden de powerbanks twee weken geleden van Adidas gekregen bij aankoop van nieuwe schoenen en werden dagelijks gebruikt bij het Pokemon Go spelen. Veel tijd om rond te hangen hebben we in Beijing niet, we stappen het volgende vliegtuig in!