Niels is 8 jaar geworden!



4 augustus 2014
Dag 37
Krabi



Niels is jarig! Acht jaar! De afgelopen dagen telde hij de dagen af. Met Jort hebben we de kamer gisteravond versierd, ballonnen opgehangen en kadootjes ingepakt. Hij weet dat hij het 'grote kado' thuis krijgt, maar toch hebben we op het laatste moment een paar kleine kadootjes kunnen vinden. Een slurpee-schoolbeker van de 7Eleven, een beyblade-tol en een doosje klei. En de robot van veren die hij zelf op de nachtmarkt uitgezocht had. Een "snoeptaart" om kaarsjes uit te kunnen blazen en een verjaardagskaart met inhoud van Frank en Loes. Toch nog best feestelijk zo ver van huis!

     


     


Niels mag natuurlijk uitkiezen wat we vandaag gaan doen en hij kiest voor een klimpark hier in de buurt. We vragen om een tuktuk aan de balie, maar ze begrijpen ons niet. Ze bellen naar het klimpark en geven bij ons aan dat we over 30 minuten opgehaald worden. Hoteltransfer zit bij de prijs in. Wij hadden niet verwacht dat je hiervoor moest reserveren. Maar goed, het is laagseizoen, dus alles is op het laatste moment te regelen. En inderdaad, na een halfuur komt een mevrouw die zich "Bee" noemt ons ophalen. We hebben ook deze keer geen idee hoe het precies zal gaan, maar altijd komt het goed.

Als we aankomen, liggen de klimspullen voor ons klaar. Jimi is onze gids. Jimi spreekt, net als Bee, erg goed Engels en we snappen elkaars grappen. We hebben al meerdere klimparken bezocht en zien al snel dat het qua veiligheid en kwaliteit van spullen identiek is als in Duitsland en Nederland. Jimi begeleidt ons over twee oefenbanen. Hij heeft ook ons fototoestel in beheer en maakt de actiefoto's. Helaas,, helaas, is de stroom op na een halfuur. Maar van Jimi krijgen we later alle filmpjes en foto's die hij van ons maakt.


     


Het is een mooi groot parcours wat we afleggen, we zijn er ruim drie uur mee bezig. Veel lange ziplines met afwisselende obstakels en hangbruggen tussendoor. Inclusief een fiets op een kabel. Zo hoog in de bomen kun je de zee zien liggen en hoor je allerlei vogelgeluiden die je thuis niet hoort.

Niels vertelt natuurlijk dat hij jarig is en daarom mogen we als kadootje na afloop tussen twee bomen op een bezemsteel naar de overkant vliegen ala Harry Potter. Ondertussen zingen we allemaal "happy birthday to Niels". Bee staat ons op te wachten met een bord dragonfruit. Jort en Niels geven de voorkeur aan een ijsje. Dan nog op verzoek van Jimi op de foto voor de Facebookpagina van Krabi Fun Park.


     


     


     




We worden door Bee vervolgens met de auto afgezet bij de Tesco Lotus. Niels wil natuurlijk taart voor zijn verjaardag! De keuze is beperkt, in de koeling vinden we een gebakje voor hem. We eten een verlate lunch bij een backpackershostel en laten ons dan met een laadbaktuktuk weer naar het resort brengen. Ook in het resort weten de meeste Nederlanders dat Niels jarig is. En een van de andere Nederlandse moeders is toevallig ook jarig. We wisselen, hangend aan de rand van het zwembad, ervaringen uit en de kinderen plonzen om ons heen. Alweer een leuke, fijne, actieve vakantiedag. En feestelijk natuurlijk! Het einde van de vakantie komt nu echt in zicht. Morgenmiddag vliegen we met AirAsia terug naar Bangkok.