Chicken island.



3 augustus 2014
Dag 36
Krabi



Vandaag minder tekst en meer foto's! We hebben een topdag gehad. Via ons resort hebben we een prive-longtailboot gehuurd voor een dag. We bezoeken vier eilanden in de Andamanzee: Tup Island, Chicken Island, Poda Island en Phra Nang Cave.


     


     


Het is echt geweldig mooi hier. En voor het eerst kunnen Jort en Niels snorkelen in de zee. We zien de vissen al met het blote oog, maar onder water zien we er nog veel meer. We moeten voorzichtig zijn, het stikt er van de zee-egels! We houden onze teva's aan en blijven heerlijk drijven in ons zwemvest. We zien duizenden vissen, zo gaaf. Niet te vergelijken met het Great Barrier Reef, maar echt de moeite waard.


     




     


     




Niels laten we vandaag zwemmen met een lang tshirt aan. Op Chicken Island is een restaurantje waar we kunnen eten. Op Poda Island blijven we niet zo lang, de zon staat dan hoog en het is midden op de dag. Als afsluiter gaan we naar de Phra Nang Cave. Een wandelingetje van 15 minuten door de grot met overhangende rotsen. En aan het eind een hagelwit strand, knalblauwe zee en kalksteenrotsen.


     




Je kunt er niet omheen, al deze eilanden en kustplaatsen werden in 2004 getroffen door de Tsunami. Overal staan waarschuwingsborden en borden die verwijzen naar een evacuatielocatie.