Marine Fish Hatchery and display tanks.



2 augustus 2014
Dag 35
Krabi



Niels is gisteren in zijn gezicht en op de schouders toch verbrand. Van zijn schouders heeft hij gelukkig geen last. Zijn gezicht helaas wel. Vandaag blijven we zoveel mogelijk uit de zon.

We nemen een verfrissende ochtendduik en kijken een filmpje. De hele dag binnen blijven is ook niet prettig. Daarom zoeken we een kort uitstapje in de buurt.

Bij Ao Nam Mao is een 'aquarium' van de Thaise overheid: The Coastal Resource Management Unit. Hier worden bedreigde vissoorten gekweekt en onderzocht in grote zoutwaterbakken en -meren. Je mag er vrij rondlopen; een vrijwillige bijdrage is voldoende. Overal bakken met vis: anemoonvissen ("nemo"), zeesterren, zeepaardjes, zeeslakken en een schildpad. In de buitenmeertjes: hele grote vissen en scholen vol tropische vissen. Het zeewater is niet helder, ik denk dat we de meeste vissen niet gezien hebben. Toch is het leuk om hier rond te lopen. Een betonpad tussen de meertjes door en in elke bak een ander soort vis.


     


     




     


Na dit bezoek lopen we een rondje bij het strand en laten ons daarna afzetten bij de Tesco Lotus. Ooit roze eieren gezien? Ze zijn unleaded...




     




In de bungalow vervolgens uitgebreid lunchen en weer afkoelen in het zwembad. Afgewisseld met een filmpje en het wordt bijna saai: buiten eten bij het zwembad en de ondergaande zon!