Olifanten in dekraal van Ayutthaya.



30 juli 2014
Dag 32
Ayutthaya



Jort wacht het ontbijt van vanmorgen niet af en loopt voor zeven uur zelf naar de 7Eleven voor een ontbijtje. Richard en ik ontbijten om acht uur wel beneden in het pension. Ik raak aan de praat met een ander Nederlands stel met kinderen en we wisselen tips uit. Daarna de was wegbrengen en we stappen weer op de fiets.

Ayutthaya staat bekend om de vele oude tempels en met de fiets kun je de meesten makkelijk bereiken. We rijden naar een groot tempelcomplex, nog geen tien minuten fietsen. J&N gaan zelf een rondje lopen, Richard heeft de camera's onderhanden en ik loop op mijn gemakje rond. Er worden na ons bussen vol toeristen losgelaten met identieke polo's aan en petjes op. Voorop de leider met de vlag. Wij zijn net op tijd! Het valt ons op dat geen enkele aziaat nog met een fototoestel loopt. Je voelt je echt ouderwets met zo'n ding op je buik. Iedereen maakt foto's met mobiel of Ipad. En wringt zich in allerlei bochten voor een goeie selfie.


     


     


     


Het is warm en na een uur hebben we dit complex gezien en gaan koffiedrinken bij de Coffee Old City. Op Tripadvisor staat dit restaurant op nr.1 en ligt tegenover het tempelcomplex. Scheelt weer zoeken!




Als we afgekoeld en opgefrist zijn, kunnen we weer op de fiets. Onderweg zien we de ene na de andere tempel. We stappen af en toe af voor een foto. Na 20 minuten fietsen komen we bij de olifantenkraal. Hier wonen 90 olifanten (zie www.elephantstay.com). De baby-olifanten zijn erg nieuwsgierig en willen graag spelen! We kopen twee baskets met eten en er komt direct een klein olifantje met zijn slurf tegen mij aanhangen. Erg grappig. De babyolifanten worden niet gevoerd. Zij pakken zelf wat van een bult met eten.




     


Jort en Niels zijn totaal niet bang en de twee baskets met komkommer en bieten zijn zo op. Ondertussen speelt een baby-olifant met een stuk ananas alsof het een voetbal is. We kopen nog twee baskets met komkommer en geven die aan de grotere olifanten. Een leuke afwisseling na de tempelbezoeken!


     


     


We fietsen vervolgens weer terug naar de stad en gaan lunchen bij de Coffee Old City. Smullen! De reviews klopten wel :-).

Richard rijdt naar het hotel. Ik ga met Jort en Niels naar het postkantoor om de kaarten af te geven, de groenteboer en natuurlijk is het ook weer "slurpee-time". Kochten ze eerst 'gewoon' 1 smaak, nu wordt het steeds gekker en willen ze laagjes met de smaken die er zijn. Ach ja, vakantie he?




Een uurtje relaxen op de kamer en we hebben daarna geen van allen meer zin om nog naar tempels te fietsen. Dan maar met de tuktuk naar het Citypark (shoppingmall)! Er draaien geen leuke films in de bioscoop. We lopen wat rond en vermaken ons prima. Bij de verdieping met alle restaurants horen we een bel gaan en zien tientallen mensen wachten voor de deur totdat ze naar binnen mogen. Zo druk is het daar. Vooral de Japanner is favoriet zo te zien! Wij sluiten de dag af bij Mc Donalds. Jort vindt het jammer dat ze in Thailand geen Mc Kroket hebben...