Hanen spelen hier blijkbaar een belangrijke rol.



26 juli 2014
Dag 28
Cha am



Richard slaapt nog als ik met de jongens naar het zwembad en naar het strand ga. Ze vermaken zich ontzettend goed deze vakantie en nu ook. Overal verzinnen ze spelletjes. Het spelletje van vandaag is: spring als een dolfijn door de band. De zwemband hoort bij het appartement. Niels gaat als hij uitgezwommen is, schelpen zoeken en Jort gaat de zee in. Ook Jort heeft binnen no-time een kwallenbeet te pakken. Zo jammer, het water is heerlijk en zo verfrissend op de vroege morgen! Bij de buitendouche spoelen we het zand van ons af en gaan uitgebreid ontbijten.


     


Rond de middag brengt de taxi ons naar het strand in het centrum. We huren twee tandems en gaan een lekker stukje fietsen. Erg grappig om zo met elkaar te fietsen en we trekken veel bekijks. Jort en Niels willen graag naar een grote zandbult die ze eerder vanuit de auto hebben gezien. Het blijkt echter een afvalberg te zijn, dus we lopen door. Daar zijn tientallen schoolkinderen op het strand en in de zee aan het spelen. Waarschijnlijk een schoolreisje?. Leuk gezicht, al die roze truien op het strand.


     


     


We fietsen verder naar de haven waar ook allemaal kraampjes met levende vis zijn en natuurlijk restaurantjes. Een levendige omgeving waar je rond kan blijven kijken. Op het terras aan de haven zie je de boten komen en gaan, doen zilverreigers hun best om een maaltje bij elkaar te scharrelen en zie je natuurlijk een heleboel mensen. We eten en drinken wat in een restaurant. Een verkoopster komt aan tafel en heeft houten fruitmanden bij zich in de vorm van een olifant of van een appel. Ik zie Jort kijken. In ons appartement in Bangkok stond ook zo'n ding en Jort was er helemaal weg van. Eigenlijk veel te groot om mee te nemen, maar uiteindelijk gaan we ervoor. Jort vindt het fantastisch om te onderhandelen en haalt 35% van de prijs af. Voor 300 bath (iets meer dan 6 euro) is de fruitmand van ons.


     


     


     


Na de markt over een smal en wankel fietsbruggetje naar de andere kant van de haven. Daar rijden we de pier op en kijken hoe ver ons appartement vanaf deze plek is.

Na het fietsen laten we ons verwennen. We nemen een been- en voetmassage van een uur en krijgen daar ook nog een hoofd- en schoudermassage bij. Het is heerlijk, maar soms kietelen ze ook heel erg. Niels en Jort lachen het uit als de masseuses met een stokje tussen de tenen beginnen te wrijven. Op zoek naar reflexpunten; die hebben we genoeg...Niels zei later: "het was de pijn wel waard!".



s' Avonds zwemmen we nog even en kijken we weer een van de honderden DVD's. Jort en Niels vinden dat wel een goeie afsluiter van de dag. Richard en ik kijken hoe we de dagen tot vertrek naar Nederland gaan invullen.