Bridge over River Kwai.



21 juli 2014
Dag 23
Kanchanaburi



Het is heerlijk vertoeven aan de river Kwai. Maar ook nog steeds erg warm en vochtig. Zodra we vijf minuten buiten zijn, zweten we al dikke druppels. We zijn er nog niet aan gewend en merken dat het ook veel energie kost. Jort wil graag nog een doosje Lego kopen, zodat hij een iets groter bouwwerk kan maken. Beide jongens komen overeen welke doos gezamenlijk gekocht gaat worden van het vakantiegeld. We raken steeds beter thuis in de bedragen van de tuktuks en voor 100 bath laten we ons naar het winkelcentrum brengen. Toch gaat het op de terugweg mis.... Ik dacht dat ik 30 bath per persoon met hem overeen kwam, maar hij dacht 300 bath. Daar trapten we niet in, uiteindelijk hebben we 150 gegeven en reed hij semi-boos weg. Had hij toch nog 50 meer dan degene die ons bracht :-). De doos Lego gaat direct open en ze spelen er uren mee. Ik lees een boek op de Vakantiebieb-app en wat digitale tijdschriften en Richard gaat met de site bezig. Zodra de jongens de lego afhebben lopen ze naar de receptie om het daar te laten zien. De medewerkers vinden het erg mooi speelgoed en vragen nog even naar de prijs. Daar schrikken ze echter van...




Aan het eind van de middag komen we pas weer in actie. We gaan naar het JEATH War Museum. JEATH staat voor Japan, England, America, Australia, Thailand and Holland. De nationalileiten van de gevangenen die aan de spoorlijn moesten werken. Het museum ligt vlak naast de brug is wat een mengelmoesje van verschillende items. Leuk en interessant om even rond te kijken.


     


     


We lopen nog even over de brug en vlak voor zonsondergang huren we een speedboot en knallen over het water. Echt verschrikkelijk hard.






Dineren doen we bij een Floating Restaurant. In Thailand krijg je een gerecht als het klaar is. We eten dus ook bijna nooit tegelijk. Als voorafje hadden we knoflookstokbrood besteld, Richard noodles met cashewnuts en ik fried rice. Tien minuten nadat Richard zijn eten op had, kwam pas mijn rijst en daarna het stokbrood. We kijken er inmiddels niet meer van op! Wel dat we ongemerkt over de helft van onze vakantie zijn gegaan. Het gemak waarmee we vervoer regelen valt ons mee, de uren die we kwijt zijn met reizen naar een andere plek valt ons tegen.