Your weight on the moon!



17 juli 2014
Dag 19
Pattaya



Richard is nog lang niet fit en kan vandaag niet mee. Ik ga de hele dag dus met Jort en Niels op stap. Voelt anders dan met z'n vieren en ik druk ze op het hart bij mij te blijven. Ik heb geen idee hoe groot en druk de binnenstad is. We ontbijten eerst bij het hotel en dat is prima voor elkaar. Zelfs bruinbrood voor in de toaster. Ik experimenteer niet, ik moet niet ziek worden! Ik houd het bij twee bruine geroosterde boterhammen, kopjes thee en een bord vol tropisch fruit. Jort en Niels ontbijten gelukkig ook stevig met geroosterde boterhammen, cornflakes en vers sap. We kunnen er tegenaan!

We nemen de laadbak-tuktuk naar de stad en laten ons afzetten bij de Central Plaza Mall. Op de tweede verdieping is Ripley's Thailand gevestigd. Allerlei soorten attracties die je per stuk kunt betalen of een combo van meerdere dingen. Welke attracties we zouden doen, hadden we in het hotel al afgesproken. We nemen er vijf. Ze worden op een polsbandje gedrukt en zo kun je op je eigen tijd er eentje kiezen.

We starten bij "Believe it or not". Best grappig gedaan. Je kunt op een weegschaal gaan staan en dan zie je wat je gewicht op de maan is. Je kunt naast de langste man van de wereld gaan staan. Er zijn lachspiegels en een hoop curiosa, elke zaal een ander thema. Ze vinden het erg leuk!


     


     


     


Onze tweede attractie is het "Infinity Maze". Jammer dat ik hier geen foto's mocht maken. Het had leuke plaatjes opgeleverd. Je krijgt witte handschoenen aan en witte slofjes. Je hebt geen idee wat je moet verwachten...en dan krijg je een seintje dat je kunt gaan. Je loopt een deur door en die sluit achter je. Dan loop je een route door een stuk of 15 kamers. Elke kamer is volledig ingericht met spiegels: onder, boven en rondom. En elke kamer heeft een ander effect door laserstralen, blacklight, flikkerende staafjes. Je ziet de deur niet van de volgende kamer en die moet je dus op de tast zien te vinden. De lichteffecten duren een aantal seconden of minuten en dan wordt het pikdonker en wordt het nog lastiger. Bij 1 kamer met blacklight waren we aan het dansen voor de spiegels en waren we dus te laat om de volgende deur te vinden. Het lukte niet om de volgende kamer te bereiken, dus wachten we tot het blacklight weer aan gaat. Dat was voor mij niet echt prettig....Natuurlijk bereiken we de uitgang wel en houden een koffiebreak. Kunnen we gelijk gebruik maken van de gratis Wi-Fi en Richard een mailtje sturen dat het goed gaat met ons. We zijn vanmorgen om acht uur vertrokken en hadden afgesproken af en toe wat van ons te laten horen. Wel zo'n prettig idee als je ziek in bed ligt en je weet niet waar vrouw en kinderen uithangen. We hebben 1 mobiele telefoon mee, dus dan blijft communiceren via e-mail over:-).

Lunchen doen we ook in de mall en als derde attractie hebben we het wassenbeeldenmuseum. Heel veel wassen beelden kennen we niet. Aziatische acteurs en sporters. Toch nog genoeg bekenden: onder andere Mr Bean, Harry Potter, Frankenstein en Gandhi. We hebben geen stroom meer op het fototoestel en zijn er vlot doorheen. De vierde attractie is een 12D film over de prehistorie. Je zit in een bakje alsof je in een achtbaan zit, 3D bril op en de film duurt slechts een kwartier. Het had wat ons betreft wel een halfuur mogen duren. Niels vindt het fantastisch, echt iets voor hem.


     




Met The Vault is onze knipkaart vol. Een doolhof van laserstralen. Gaaf natuurlijk, maar helaas mogen we allemaal maar 1x. Jort en Niels hebben een topdag gehad, ik voelde me bij sommige onderdelen wat bekocht. Dat hoort er denk ik bij in zo'n toeristisch oord als Pattaya. Het is rustig hier, we zijn de eerste paar uren de enige gasten.

Richard voelt zich nog niet echt beter als we thuiskomen. Het is buiten ontzettend warm, zelfs te heet om naar het zwembad te gaan. De zon brandt stevig door. De jongens blijven binnen en kijken een filmpje. Ik laat me met een taxi naar de Tesco Lotus brengen en haal eten voor vanavond. Vers fruit- en groentesap, fruit, melk, stokbrood en nutella. Dit soort eten heeft de 7Eleven helaas niet!

Na het eten kijkt Richard samen met Jort naar de BVN en Niels valt al snel in slaap....