In de bus mag niet veel!!!



16 juli 2014
Dag 18
Chanthaburi - Pattaya



Voor het eerst kunnen we bij een hotel gebruik maken van een ontbijtbuffet. Daar hebben we naar uitgekeken! Fruit en groente wordt geperst waar je bij staat, heerlijke Italiaanse koffie en ook heel veel warm eten. Ik kan er niet aan wennen, een bord noodles om 7.30 uur.


     




De jongens gaan natuurlijk direct zwemmen na het ontbijt en wij boeken een hotelkamer voor vanavond. We gebruiken meestal de Agoda-app. Daarna vergelijken we het hotel via Booking.com en lezen de recensies op Tripadvisor. Agoda geeft de beste last-minute kortingen. Vandaar dat wij gisteravond ook zo luxe hebben geslapen. We kregen op deze kamer 65% korting. We vielen qua kleding dan ook flink uit de toon bij de rest van de gasten. Ik regel ook nog een gratis transfer naar het busstation en daar gaan we weer!

Je hebt in no-time door hoe het hier werkt. Je komt bepakt en bezakt het busstation binnenlopen. Meestal een grote, open ruimte met dak erboven. Dan komt er direct iemand naar je toe met de vraag waar je heen wilt en loopt met je mee. Vooraan staan de loketten van de grote bussen, achteraan van de mini-vans. Tot nu toe kozen wij in verband met de snelheid voor de minivan. De grote bus naar Pattaya zou pas over twee uur vertrekken, dus we liepen door naar achteren. Daar zitten allemaal mannen en vrouwen achter een houten bureautje midden in de ruimte. Je noemt weer de plaatsnaam waar je heen wilt, loopt naar het juiste bureau, koopt kaartjes en stapt in. Busje vertrekt als ie vol is, wachttijd meestal maximaal 10 minuten. Wij willen naar Pattaya, maar de kleine bussen gaan maar tot halverwege. Dus zegt baliemedewerker: "voor 1000 bath breng ik je wel". Ik had al uitgerekend dat ons dit ritje ook zoveel zou kosten, dus we stemmen in. Maar ze kijken allemaal zo blij, dat we ook direct weten dat we 'gepakt' worden. We lachen gewoon terug, de schade is voor ons zeer beperkt. Wij reizen voor vijf euro per persoon een paar honderd kilometer en worden nagenoeg voor de deur afgezet. Toch snappen we niet direct hoe we dan gepakt worden. Dat blijkt later, na 1,5 uur moeten we overstappen en krijgen geen vier stoelen, maar moeten we drie stoelen delen! We doen er niet moeilijk over.

Niels ligt dubbel van het lachen van een sticker die op het raam is geplakt. Het blijkt dat het verboden is om scheten te laten. Tenminste, muziek maken uit je achterste wordt niet gewaardeerd.






We lachen en zitten vrolijk te kletsen met elkaar. Blijkbaar irriteert het andere mensen want ineens zeg de buschauffeur dat we niet meer mogen praten! Vooral Jort schrikt er best van, we maken alleen maar wat lol...Het laatste halfuur zijn we dus stil.

Aangekomen bij het hotel is het niet echt zoals de foto's laten zien. We doen het ermee. Ook hier hebben we een behoorlijke korting gekregen, ik had er niet meer voor willen betalen dan ik nu doe (50 euro). De kamer is wel ruim, woonkamer met twee aparte slaapkamers en badkamer. Inclusief flessen water en een groot zwembad met gratis badlakens. Bij de poolbar nemen we een verse juice en zo gaan er ongemerkt weer wat vitaminen naar binnen. We zitten op de zevende verdieping en zitten 100 meter van de zee af. We lopen een paar honderd meter, maar zien geen restaurant wat ons wat lijkt. Ook voelt het niet goed om in het donker te lopen. Bij de supermarkt halen we wat te eten en daarna kijken Jort en Niels een filmpje op bed en hang ik nog wat was op. Richard is vandaag niet fit en gaat snel slapen.




Pattaya is voor ons niet echt een bestemming waar we naar uitkijken, maar we maken er vast morgen weer een leuke dag van!