Badslippers van Don Bosco Hotelschool.



12 juli 2014
Dag 14
Kampot - Sihanoukville



Na drie dagen chillen rondom de bamboehut is het tijd voor de volgende bestemming: Sihanoukville. De taxi verschijnt precies op tijd en in twee uurtjes rijden we in een rustig tempo naar de kust. Gemiddelde snelheid was 50 km/u. De chauffeur had wat moeite om ons hotel te vinden. Maar na een paar keer navragen, reden we het terrein op. De komende twee nachten slapen we in Don Bosco Hotelschool. Hier krijgen kansarme jongeren een tweejarige opleiding en het hotel is de "praktijkruimte".

We worden heel gastvrij ontvangen en krijgen een glas verse jus. Jort zei later bij het eten: "ze zijn hier nog aardiger dan anders". Voor allemaal een setje badslippers en badjassen om naar het zwembad te lopen. Grote tuin met trampoline en een fitnessruimte.
Op de TV Cartoon Network. En natuurlijk gaan we de keuken gelijk uittesten. In de stad hebben ze een Italiaanse ijssalon en in het hotel verkopen ze ook een paar smaken. Echt super lekker ijs!


     


     


     


We verkennen het grote terrein en de jongens gaan basketballen en volleyballen. Zo komen we de middag wel door! Daarna weer zwemmen en ook ons diner laten we goed smaken. Jort en Niels zijn moe en gaan voor het toetje al naar de kamer. Als we binnenkomen liggen ze al in bed. Ze slapen bijna, maar willen toch graag Tom & Jerry af zien. Wij 'googlen' nog een uurtje over wat we hierna gaan doen.


     


     


Niet een dag waarbij we actief bezig zijn om "highlights te bezoeken". Maar het onderweg zijn, om ons heen kijken en het niet weten waar je 's avonds zult zijn, maakt van elke dag een waardevolle reisdag!