Sunset Kampot River



11 juli 2014
Dag 13
Kampot



Ruud had een vraag: "hoe doen jullie het met de was"?. In Bangkok hadden we een wasmachine en droger tot onze beschikking. We gingen dus zonder vieze was naar Siem Reap. In Siem Reap 'verbruikten' we per dag twee sets kleding. Als we na het bezoek aan de tempels weer op de kamer kwamen, dan deed ik de ochtendkleding in een sopje en hing het in de badkamer. We hebben altijd een waslijn en knijpers mee. In Phnom Penh heb ik in het hotel vier kilo was laten wassen en zo vertrokken we ook weer zonder vuile was naar Kampot. Nu zijn we bijna drie dagen in Kampot en zijn we er bijna doorheen. Ik heb gezien dat het hotel waar we morgen heen gaan een laundryservice heeft, dus bij binnenkomst geef ik de was geljk af. Meestal krijg je het dan de volgende ochtend gewassen en gestreken weer terug. Elke avond, zo rond zonsondergang, doen we onze lange kleding aan. Lange broek, t-shirt met lange mouwen, sokken en vaak de broekspijpen bij de sokken in. Allemaal om te voorkomen dat we geprikt worden door de muggen. Deze kleding hebben we maar een paar uurtjes aan en blijft dus redelijk schoon. Als we gebruik maken van de laundryservice dan gaat de 'lange kleding' ook mee.

De kleding stoppen we in 'travelbags'. Je legt de kleding netjes in een plastic zak. Klikt de zak dicht, rolt de zak op en dan gaat alle lucht eruit en is je kleding vacuum verpakt. We gebruiken ze al zo'n 15 jaar en het werkt nog steeds! IKEA verkoopt tegenwoordig setjes 'pakzakken'. 1 zak gebruiken we voor de toiletspullen en reisapotheek, 1 zak voor leesvoer, (kaart)spelletjes, vouwblaadjes, stiften. 1 zak is voor overig (wasknijpers, waslijn, zwemspul) en een elektronica- stekkertas. De stekkers en opladers zijn vervolgens weer onderverdeeld in 'ziplocks'. Bijvoorbeeld: nintendo, stylus en oplader in 1 zakje. Waarbij de oplader ook een labeltje heeft waar hij bijhoort. Goed georganiseerd he? Voor ons werkt het prettig, je weet als je iets zoekt, direct in welke zak het zit.

Als we uit eten gaan, pak ik de dagrugzak en de zak met leesvoer en spelletjes en ik heb altijd alles mee. En ik ben binnen no-time klaar met in- en uitpakken.

Mochten jullie nog meer vragen hebben, stel ze gerust!

Vandaag weer een heerlijke dag. Niet veel anders dan dat we 's ochtends even naar Kampot zijn geweest. Daar hebben we wat rond gekeken en boodschappen gedaan. Het stadje vinden we niet heel bijzonder. Voor de jongens is er wel een speeltuin en daar maken we dan ook maar gebruik van. 's Middags weer heerlijk in de kano, zwemmen en een film kijken op de laptop. Genieten.

     


     


Morgen gaan we met de taxi naar Sihanoukville, dit ligt aan de kust van Cambodja en de Golf van Thailand. Bij drie personen is een taxi goedkoper dan een busrit met tweemaal een tuktuk. Dus we pakken het gemak!