10 juli 2014
Dag 12
Kampot






Jort en Niels springen gelijk in de zwembroek en willen al naar de rivier lopen. Het lijkt Marloes en mij beter om eerst te ontbijten. Marloes is trouwens een beetje half. Slecht geslapen en pijn in de buik. We eten lekkere warme stokbroodjes en een omelet. Het eten is nog niet op of Jort en Niels springen in het water. Het is dan ook al acht uur.




Marloes gaat naar de hut om even te liggen en ik werk de website bij. Af en toe speel ik even met Jort en Niels maar ze zijn voornamelijk met z'n tweeen lol aan het trappen. Na het middageten huren we drie kano's en gaan de mannen lekker varen. Met een bal proberen we elkaar te raken om vervolgens zo snel mogelijk de bal weer te pakken. Daarna op avontuur. We varen naar de overkant van de rivier en gaan daar op land. Daar neuzen we rond, pakken lianen en testen hoe snel we de kano's in kunnen komen als er een leeuw op ons af zou komen. We maken het lekker spannend. Ook testen we of de lianen sterk genoeg zijn om twee kano's te trekken. Dat lukt net niet. Daarna wordt het wat ruiger. De peddels van Jort en Niels leggen we weg en ze staan op de plastic kano's. Vervolgens gooien we de bal weer. Als ze geraakt worden moeten ze van de kano vallen. Dat lijkt erg stoer op deze grote rivier. We drijven steeds af maar dan neem ik ze weer op sleeptouw.


     




Om half vier komen we pas weer uit het water. We douchen even snel en trekken 'lange' kleren aan. Zo kunnen de vliegen ons niet prikken. Jort en Niels gaan kaarten schrijven en ik en Marloes orienteren ons op het vervolg van de reis. Het weer is niet super en ook voor de komende dagen wordt regen voorspelt voor de kuststrook. Maar eens kijken hoe we daar mee om moeten gaan.

's Avonds eten we fried noodles, vis, patat, pannekoeken en stokbrood. Als de jongens weer gaan schaken hebben Marloes en ik het over het gevoel dat alles op deze plek lijkt te kloppen. In Canada hadden we dat gevoel bij Halicon Hot Springs. En nu hebben we dat weer. Lekkere stoelen op een veranda, beetje staren over de rivier terwijl het langzaam donker wordt. Drinken in je handen, rustige jaren 60-70 muziek op de achtergrond en de jongens die rustig een spelletje spelen en veel met elkaar lachen. We springen straks weer onder de klamboe....