Op reis naar Phnom Penh.



7 juli 2014
Dag 9
Siem Reap - Phnom Penh




"Happy Birthday to you": Richard is vandaag jarig! Veel tijd om er aandacht aan te besteden 's-morgens vroeg is er niet, hij krijgt drie dikke knuffels en Niels geeft zijn kadootje (koelkastmagneet van Angkor Wat). Dan snel de laatste spullen inpakken en uitchecken bij het hotel. We zijn te vroeg voor het ontbijt, we krijgen een tas met doosjes mee. Voor ieder twee warme croissantjes en een doosje minibananen. Lief!

We worden opgehaald door de Giant Ibis busmaatschappij. We zitten mooi vooraan in de bus. Busreis is prima verzorgd, ook hier krijgen we een broodje en een flesje water en elke twee uur stopt de bus voor een plaspauze.


     


Tussen de middag een halfuur pauze om even te eten. Het is een lange busreis, maar we laten het landschap aan ons voorbij trekken en er is redelijk snel internet aanwezig. We zien allerlei soorten voertuigen, eindeloze rijstvelden, veel rood zand en overal zijn ze met de weg bezig. Er zijn stukken weg erg goed en stukken erg slecht. De chauffeur rijdt gelukkig aardig rustig.


     


     


Aan het eind van de middag komen we aan in Phnom Penh en dan hebben we niet veel puf meer. We checken in bij de Mad Monkey en krijgen een grote familiekamer. Op de gang een gezamenlijke loungebank met tv.




Om de dag toch een beetje feestelijk te maken, gaan we weer uit eten :-). Mad Monkey heeft een restaurant en rooftop cafe aan de overkant van de straat. We bestellen een pizza met bier en wijn en als toetje ijs van de Blue Pumpkin!


     


PS: namens Richard dank voor de felicitaties, zelfs Google doet mee.