Prive bioscoop; kies een film en geniet...



6 juli 2014
Dag 8
Siem Reap




Om drie uur 's-nachts gaat de wekker af voor de voetbalwedstrijd Nederland - Costa Rica. De mannen konden makkelijk wakker worden en wisten precies waarom ze wakker gemaakt werden. Kussens rechtop in bed en kijken maar! Een enorm spannende wedstrijd die voor Jort en Niels toch wat te lang duurt. Ze zijn ondertussen aan het gamen. Bij de penalties zijn ze er wel helemaal bij en schreeuwen ze het uit wanneer de tweede penaltie van Costa Rica wordt gestopt. Ze willen het gelijk aan mij vertellen maar dat mag niet van Richard.

Ze slapen na de wedstrijd helaas niet meer, dus na het ontbijt hebben ze hun energie voor de dag al aardig verbruikt. We passen de plannen aan en laten ons met de tuktuk afzetten in de stad. Eerst gaan we uitgebreid koffiedrinken bij de Blue Pumpkin. We doen wat kaartspelletjes en genieten van de rust. De meeste mensen zitten achter de laptop of telefoon en er wordt geen muziek gedraaid. Daarna lopen we naar de bioscoop.

Een 'personal cinema for tourists'. Je kiest bij de balie een film uit en je wordt dan in het donker naar je privekamer gebracht. Daar hangt een groot 'digibord' en de film start gelijk. Wij hebben Lego The Movie uitgezocht. Er staan geen stoelen, maar een groot loungebed. De film is in het Engels en goed te volgen voor Jort en Niels. Halverwege wordt de popcorn gebracht. Ondertussen valt twee keer de stroom uit, maar de film blijft draaien, alleen de airco stopt ermee. Direct worden de fans aangezet, zodat we toch wat koel kunnen blijven.




     




Na de film lopen we terug naar het centrum. Met de kinderen ga ik kadootjes kopen voor Richard die morgen jarig is en ondertussen haalt Richard Jort zijn pet weer op. Ook halen we kaarten en postzegels. We hebben geen zin om te lunchen in een restaurant, dus halen we een stokbrood en eten die op de hotelkamer op. Maar eerst weer even zwemmen om af te koelen! De stroomstoring is gelukkig voorbij, dus na de lunch vanuit bed tv kijken en weer een spelletje doen. Richard en ik zoeken internet af om te bepalen wat de bestemming wordt na Phnom Penh. We komen er nog niet echt uit.

We hebben wel zin in Mexicaans eten en voor de laatste keer gaan we uit eten in Siem Reap. Het eten is vet en Niels wordt al snel misselijk. Komt natuurlijk ook omdat hij erg moe is. We betalen snel en gaan direct terug naar het hotel. De jongens vallen nagenoeg gelijk in slaap, wij pakken de rugzakken in voor vertrek morgenochtend. Vier dagen Siem Reap was precies goed!