In Cambodja betalen we met dollars.



3 juli 2014
Dag 5
Bangkok - Siem Reap





De wekker gaat om half zes. De opkomende zon geeft weer een mooi plaatje.




Ontbijten, afwassen en dan de rugzakken inpakken. Rond zeven uur wachten we in de lobby op onze taxichauffeur. 20 minuten later komt hij aanrijden, weer een mooie minibus, flesjes water erbij en we kunnen richting het vliegveld. Het is druk in de stad en we rijden stapvoets. Bochtje hier, bochtje daar en dan roept Niels: "ik ben misselijk". Zo snel als ik kan maak ik een plastic tasje leeg, maar... net te laat. Al rijdend kleden we Niels (en Jort) om en maken de auto schoon. Gelukkig is de stoelbekleding van plastic leer! Bij de airport geven we hem een dikke fooi.

Dan het standaard ritueel: tas inchecken, douane, handbagage door de scanner en wachten bij de gate. Er hangt een grote videowall en als je er voor staat of je loopt er langs dan verschijn je in beeld. Dat moeten we natuurlijk even uitproberen: De vlucht met AirAsia duurt een uurtje. We bestellen wat te drinken, ik vul de papieren voor de immigration in en dan landen we al. Alsof je een busritje maakt. Uitstappen, tassen pakken, door de douane: alles binnen een halfuur!


     


Er staat iemand op ons te wachten en hij wacht op nog meer gasten. We raken aan de praat met een Belgisch stelletje. Natuurlijk eerst over voetbal! Daarna vraagt de taxichauffeur aan Jort of hij bij de uitgang het bord omhoog wil houden, zodat hij het taxibusje kan halen. Helaas voor Jort komt de mevrouw waarop we wachten niet. Als de laatste persoon van ons vliegtuig vertrokken is, gaan wij ook.




Aangekomen in het Boutique Cambo hotel worden we ontvangen met natte verfrissingsdoekjes en sinaasappelsap. Heerlijk! We hebben een prima kamer (2 kamers met hal en aparte badkamer) en gaan direct afkoelen in het zwembad. En gelijk maar weer uit eten! Jort neemt een schotel watermeloen met friet en thee. Niels een milkshake aardbei en friet, Richard een chicken curry en een koud biertje en ik neem chicken fried rice. Alles gaat tot de laatste kruimel op, het is zo lekker!


     


Daarna een paar uurtjes op bed, "ff chillen" zegt Jort. Eind van de middag met de tuktuk naar Pubstreet, de backpackersstraat van Siem Reap. We lopen wat rond, gaan wat drinken in een pubje en besluiten dan om onze eerste massages te nemen! Richard laat zijn vermoeide benen onder handen nemen en J, N en M nemen een hoofd- en schoudermassage. De dames vechten er bijna om wie de jongens mogen doen. Niels en ik laten onze nagels ook nog doen. Niels neemt oranje en knalblauw, alvast voor de voetbalwedstrijd van morgen. Ik ga voor blauw en paars. Jort hangt ondertussen met zijn handen in de Dr. Fish.


     


     


     


Daarna weer met de tuktuk terug naar het hotel en we eten en drinken nog wat in het restaurant van het hotel. Morgenochtend vroeg op voor de tempels van Angkor Wat...

PS Dank voor alle leuke berichtjes in het gastenboek. Jort en Niels vinden het zo leuk dat er zoveel kinderen uit de klas hebben gereageerd!