Spiegels in Science Museum in Hong Kong



27 juli 2015
Dag 22
Hong Kong




Alsof ze een ingebouwde wekker hebben. Klokslag half zeven doen J&N de ogen open en roepen: "Opschieten, het zwembad is open!". Ondanks dat ze pas half elf gingen slapen gisteravond. Van ons mogen de kinderen wel alleen naar het zwembad, maar van het Health Center van het hotel niet. Richard slaapt nog (of doet alsof hij slaapt...) en ik ga met ze mee. Het is nog heerlijk rustig in het bad.

Daarna lekker ontbijten met vers stokbrood, koffie en thee en we kunnen op pad. Bij Niels slaat de vermoeidheid dan keihard toe en het liefst wil hij de hele dag op bed Cartoon Network kijken. We twijfelen wat we zullen doen. Als we iets willen, moeten we vroeg weg. Zo rond de middag zijn de mensenmassa's nauwelijks nog te overzien. Ik laat ze allebei wat lekkers uitzoeken bij de 7Eleven en we besluiten toch weg te gaan met de metro. Op verzoek van de jongens zelf gaan we naar het 3D museum. Net zoals we vorig jaar in Bangkok gedaan hebben. We kopen dagkaarten voor de metro en iets na tien uur staan we in het museum. Museum is een iets te groot woord, het is meer een afdeling in de warenhuis. De kwaliteit van de tekeningen is minder dan in Bangkok. Zijn we verwend en reizen we teveel? We hebben in ieder geval wel lol bij het maken van de foto's!


     




     


Na dit bezoekje gaan we koffie drinken en overleggen wat we nog meer kunnen doen. Ik weet dat het Science Museum goede recensies heeft en dit ligt op een paar minuten lopen. De toegangsprijs (8,50 voor het hele gezin) is zo laag, dat we het een kans geven! Als we te moe worden, gaan we snel terug.

Het blijkt een gigantisch groot museum te zijn met vijf verdiepingen. De "Energy Machine" een knikkerbaan/kettingreactie van 22 meter hoog springt gelijk in het oog. Niels is niet meer te houden! Hij kijkt regelmatig filmpjes over kettingreacties en dit is een droom die uitkomt. Elke twee uur gaan de ballen rollen...


     




We vermaken ons uren in het museum. Elektriciteitscircuits aanleggen, een zaal vol pientere puzzels, life science, eigen tv studio, alles over straling, telefonie, het weer en nog veel meer. Ze zijn niet weg te krijgen. Dan wordt er omgeroepen dat de Energy Machine aangaat. Iedereen rent naar de balustrades om naar de knikkers te kijken. Knikkers is niet helemaal het goede woord, het zijn meer bowlingballen! Het blijkt de grootste baan van de wereld te zijn, een bal legt 1600 meter af in 1,5 minuut. We blijven kijken tot de laatste bal terugkomt.


     




Met de metro is het nog een dik halfuur om terug te keren naar het hotel. We zijn nu allemaal moe en hongerig. We besluiten te gaan eten bij de Pizzahut. Er staat constant een wachtrij bij bijna alle restaurants. Je krijgt dan een nummer en na een halfuur kunnen we aan tafel. Dat Hong Kong duur is, wisten we wel, maar voor 3 pizza's en een bakje patat met kip € 75,- betalen, doet ons even slikken. De pizza's zijn gelukkig heerlijk en we eten ze tot de laatste kruimel op. Dan trekken we ons terug op de kamer en is het half zeven 's avonds geworden. De allerlaatste energie gebruiken we voor het zwembad en dan storten we allemaal heel snel in slaap....