Mc Donalds



26 juli 2015
Dag 21
Changsha - Hong Kong




Het slaapt toch wat onrustig in het appartement. Het was er warm, de bedden erg hard en de dekens erg kort. 's Morgens oogt de omgeving een stuk vriendelijker dan gisteravond. Vrouwen doen buiten in de tuin tussen de flatgebouwen tai chi en mannen badminton.

We hoeven niet veel in te pakken en zijn dan ook zo weer beneden. We krijgen onze borg terug en lopen naar het station. Er volgt een officieel incheck-traject. Paspoorten, rugzakken door de scanner, iedereen door de detectiepoort. Uiteindelijk kom je allemaal in één grote hal. Zo groot dat er vier Mc Donalds restaurants zijn. Dat valt onze kinderen natuurlijk gelijk op. En als echte fans poseren ze even bij de grote M. Helaas krijgen ze om negen uur echt nog geen nuggies en patat. We halen nog wat drinken en brood voor in de trein en niet veel later gaan de poortjes van de gate voor onze trein open. Eigenlijk best overzichtelijk. Er lopen geen mensen op het perron die niet met de trein mee hoeven. Uitzwaaien moet dus gebeuren voor de paspoortcontroles.






De treinrit verloopt prima, na 3,5 uur staan we in Shenzhen. Via deze stad kun je China verlaten en reis je naar Hong Kong. We gaan met de metro naar het laatste station van Shenzhen. Net als iedereen lopen we naar de Exchange balie. Dus ook wij leggen al ons Chinese geld op de balie en krijgen een stapeltje Hong Kong dollars weer terug. Geen tijd om na te rekenen, het gaat allemaal in seconden. Aansluiten in de rij en dan weer verder op de roltrap. We verlaten China met een stempel in het paspoort, lopen over een overdekte brug en staan dan voor de Hong Kong balie. Ik wist niet dat we formulieren in moesten vullen, maar dat kan ook bij de balie zelf. Helaas geen stempel, maar een los papiertje van 3 x 3 cm in het paspoort en we zijn binnen!




Je kunt direct instappen in de metro en ons hotel ligt bij metro-station Tsa Sin, een paar haltes verder. We lopen door een grote mall en alle (wereld)merken hebben hier een winkel(tje). Victoria Secret, Armani, GAP of Adidas, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er. Alsof je in de USA loopt. Zeven verdiepingen hoog, verdeeld over drie gebouwen. Voor de kleine kinderen is er een complete Snoopy Wereld. De Minions zijn hot en overal kun je met ze op de foto en ze hebben natuurlijk ook een eigen winkel.

Ons hotel, het Royal Park Hotel, ligt gewoon in de Mall, zo luxe hebben we het nog niet eerder gehad. De kamer is dik in orde en we gaan met z'n allen direct zwemmen. Even de energie kwijt na weer een dag reizen! Het zwembad is ook groot en eindelijk kunnen de jongens weer helemaal los in het water. Ik maak graag gebruik van de stoomsauna en we genieten allemaal.

In de foodcourt blijkt een Duitse bakker te zitten. Hij verkoopt vers stokbrood, croissantjes, knapperig witbrood en allemaal andere lekkernijen. In de supermarkt ernaast verkopen ze pakken Nederlandse melk en roomboter. Wat smaakt ons dat heerlijk! En het ontbijt is op deze manier ook gelijk geregeld! Wat een lekkere kers op de taart na drie weken reizen door China!