Skyline Hong Kong



28 juli 2015
Dag 23
Hong Kong




Uitgeslapen worden we wakker. En natuurlijk starten we de dag met een zwemsessie! We doen het rustig aan en pakken daarna de metro naar Hong Kong Central. Hier kunnen we de langste roltrap van de wereld nemen, zo'n 800 meter lang. Van 8 tot 10 uur
's ochtends gaat de roltrap naar beneden. Op deze manier kunnen de inwoners van Hong Kong naar hun werk. Vanaf 10.30 gaat de roltrap omhoog. Per dag gebruiken zo'n 55.000 mensen de roltrap. Als echte "Wie is de Mol" fans kennen wij de roltrap van de aflevering waarbij de kandidaten elkaar woorden moeten doorgeven!


     




     


We 'rollen' in zo'n 20 minuten helemaal naar boven. Eenmaal bovenaan gekomen, gaan we via de Botanische tuinen weer naar beneden. In de Botanische tuin is ook een kleine dierentuin gevestigd en tot onze verrassing zien we oerang oetans, doodskopapen, ibissen en heel veel vogels. Op een bankje wachten Richard en ik tot de boys uitgekeken zijn bij de apen. Het geluid wat de apen maken, is oorverdovend!

Na de lunch gaan we terug naar het hotel en nemen we nog wat foto's bij de Minions. Dan nemen de mannen weer een duik. De rest van de middag hangen we wat slaperig rond, zodat we weer voldoende fit zijn om de laatste avond aan de skyline door te brengen!


     


Om klokslag acht uur 's avonds kun je elke avond in de Victoria Harbour de show "Symphony of Lights" zien op de wolkenkrabbers inclusief laserstralen. We zijn een halfuur te vroeg en hebben een mooie plek helemaal vooraan. De skyline is indrukwekkend met alle gebouwen en lichtschermen. En Jort herkent ook deze locatie direct van Wie is de Mol. Het spektakel duurt een kwartiertje en dan lopen we naar een plein met fonteintjes en zien ook hier grote schermen. Er telt een klok af voor een "Pulse and Lightshow" en ondertussen wordt er leuke muziek gedraaid. We worden er vrolijk van en net als heel veel anderen hier, gaan we actiefoto's maken.


     


We hebben geen idee wat we kunnen verwachten, maar zien een tekenfilm met leuke muziek en snel bewegende beelden. Niels vindt het heel erg leuk. Mooier dan de laserstralen van zonet!

Daarna gaan bij Niels de lampjes uit en wil hij niets liever dan in bed liggen. We lopen terug naar de metro en zodra we instappen, valt hij direct in slaap. Vroeger konden we hem nog wel optillen en in bed leggen. Dat lukt met een jongen van negen niet meer. We maken hem voorzichtig wakker en Richard loopt direct met hem naar het hotel. Jort en ik halen drinken bij de 7Eleven en brood bij de bakker voor morgenvroeg. De bakker is tot 22.30 uur open! Eenmaal op de kamer drinken we nog wat en gaan dan allemaal slapen. De laatste nacht van deze vakantie in Azie is aangebroken....