China Post.



23 juli 2015
Dag 18
Zhangjiajie




De weersvoorspelling zegt niet veel goeds over vandaag. Er komen enorme stortbuien aan vandaag. Dus we besluiten vandaag niet weer naar het park te gaan. Eerst uitgebreid uitslapen en ontbijten, het is dan al 11 uur. Richard gaat met de website aan de gang en ik ga op de jongenskamer kwartetten. Van de dekbedden en de stoelen hebben ze een hutje gebouwd.

Om vandaag toch iets te doen, gaan we op zoek naar het postkantoor van China Post. We lopen over markten, door stegen en plekken waar mannen hartstochtelijk aan het kaarten zijn. Jort koopt op de markt een bamboehoed. Hij wil 'm al wekenlang hebben en onderhandelt voor een mooie prijs!






Het postkantoor is moeilijk te vinden. We vragen meerdere keren de weg en uiteindelijk hebben we China Post met een loket voor pakjes en postzegels gevonden. Onze kaarten kunnen ze natuurlijk niet lezen. De landkaart komt erbij en we wijzen aan waar de kaarten naar toe moeten. Er staan verschillende mensen om heen en de map met instructies komt erbij. In het Chinees schrijven ze waarschijnlijk The Netherlands op de envelop. Uiteindelijk komt de map met postzegels en dan kan er geplakt worden. De manager van het kantoor plakt de zegels zelf met een pritt-stift op de achterkant van de envelop. Ik vraag nog of ze niet op de voorkant moeten, maar de manager geeft aan dat het aantal postzegels dat nodig is niet op de voorkant passen. Nu maar hopen dat ze overal zien dat de zegels op de achterkant zitten en de ontvangers geen boete krijgen! Na al deze handelingen denk je bijna dat je een vermogen kwijt bent, maar dat valt reuze mee. Voor minder dan een euro per stuk gaan ze in de postzak.






De dreigende luchten beloven inderdaad veel regen en we trekken ons terug in onze kamer. Minecraften, Youtube, lezen en lekker hangen. Bakje thee erbij en allemaal in de relaxmodus. Ook laten we voor de laatste keer alle kleding wassen. Het wassen van kleding is hier een gratis service. Na een paar uur krijg je dan een gigantische wasmand vol met natte was terug. Gelukkig hebben we altijd een waslijn mee en hangt de was vrolijk te wapperen boven ons bed. Hopenlijk is het weer morgen een stuk beter en kunnen we opnieuw richting Zhangjiajie NP.