Muurposters in Zhangjiajie.



21 juli 2015
Dag 16
Zhangjiajie




Het voelt niet goed om na gisteren direct weer een volle dag op pad te gaan. We lassen een rustdag in. Beetje wandelen door de stad. Spullen ordenen en J&N kunnen zich uren vermaken met het kijken van Youtube filmpjes. Richard werkt de website voor twee dagen bij.

Ook kopen en schrijven Jort en Niels kaarten en gaan verjaardagsinkopen doen. Ze zien dat de boekenafdeling van het warenhuis wordt gebruikt als bibliotheek. Vaders zitten in het gangpad te slapen en de kinderen gaan uitgebreid lezen.
In de supermarkt kopen ze een paar nieuwe dingen om te proberen, zoals dragonfruit en verschillende koekjes.


     


Wat valt ons nog meer op in de Chinese supermarkt? De limoenen zijn oranje van binnen. Elke dag knijpen we een limoentje uit in een flesje water. Heerlijk verfrissend. Je ziet dat melk uit Europa erg gepromoot wordt. Jort heeft het geproefd en vindt het lekker. Een pakje melk van een kwart liter kost hier € 0,75; 1,5 liter € 3,75.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het zelf scheppen. Thee, noten, verpakte snoepjes, koekjes, rijst, bonen. En van alles heel veel soorten.


     


Bij "China Post" hebben we een poging gedaan om postzegels te kopen. Ze moesten keihard lachen, we snappen het nog steeds niet, maar hebben wel het adres gekregen waar we postzegels kunnen kopen. Wel vreemd want de brievenbussen hebben ook het China Post logo. Het leek ook meer een bank van binnen dan een postkantoor. Wordt vervolgd :-).




Tegenover ons hotel kun je met een roltrap naar beneden. Er blijken honderden winkeltjes onder de grond te zitten. Om aandacht voor hun koopwaar te krijgen, staan de medewerkers met een microfoon in de deur en schreeuwen de klanten naar binnen. De andere winkels proberen daar met hun muziek weer bovenuit te komen. Om gek van te worden. Het zijn vooral kleding-, schoen- en speelgoedwinkels. We weten inmiddels precies welke gangen we door moeten lopen om bij de mall te komen (en de KFC;-)).