Monkey King - Hero is back



19 juli 2015
Dag 14
Fenghuang - Zhangjiajie




Helaas voor ons, niet een heel goeie nacht gemaakt. Veel wakker door herrie, muggen en de warmte. De eigenaar en de meiden zijn echt allerliefst en zo ontzettend blij. We vergeten de nacht en het liggen op de houten planken maar snel. Na een uitgebreide fotoshoot kunnen we gaan. De foto's worden gemaild.

Roi regelt ook nog snel vier kaartjes voor de bus en op het station hoeven we ze alleen maar af te halen. Ik heb dezelfde prijs betaald als op de website stond, maar toch was er wat vreemds:-). Bij de balie begint de medewerkster echt keihard iemands naam te roepen. Komt aangesneld met een schriftje en een pen. Begint te schrijven en ze hebben samen de grootste lol. "Hier verdient weer iemand geld" roep ik nog tegen Richard. Maar goed, tickets geprint en hup de bus in.

Drie uurtjes over de High Speed Highway en we zijn in Zhangjiajie. Drie uur lang zien we groene bergen en af en toe in de verte een paar huizen. Dan ineens een hele grote stad in de vallei. "Alsof je Las Vegas binnen rijdt" zegt Richard en daar kan ik hem wel gelijk in geven. Honderden bussen, kabelbaan, grote Mc Donalds in de aankomsthal. Tientallen taxi's in de rij.




Zhangjiajie is bekend van de film Avatar en het National Park is een grote trekpleister in China. En wordt door velen beschouwd als een van de mooiste NP's die er wereldwijd zijn. We zullen het mee gaan maken! We verblijven hier zes nachten.

Ons hotel ligt aan een drukke winkelstaat en Jort vindt het fantastisch. Aan de overkant een Mc Donalds die 24/7 open is. Een hele grote supermarkt met een brood en gebakafdeling en van alles tig soorten. En een paar gebouwen verder een grote Cinema. Ze hoopten dat hier Jurassic World zou draaien, zodat ze de film toch kunnen zien in de bios. In Nederland zijn ze namelijk te jong... Maar nee, geen Jurassic World, wel heel veel andere vooral Chinese films. Mij kun je hier niet blij mee maken, dus ik trek me terug op onze kamer. Richard gaat met de mannen naar de bios. Ze komen enthousiast weer terug. De film "The Monkey King" was mooi en goed te volgen.