Gold Water Cave



12 juli 2015
Dag 7
Yangshuo




De wekker gaat om kwart voor zeven af en we worden allemaal ook gelijk wakker. We ontbijten snel op het binnenterras en zoeken dan fietsen uit. Niels en ik gaan op de tandem en Richard en Jort een eigen fiets. Als een van de twee jongens moe zijn, dan hebben we altijd een plek op de tandem om uit te rusten.




Er zijn verschillende fietsroutes waar je uit kunt kiezen. Met een fotoboekje word je op kruispunten langs de juiste route geleid. We fietsen tussen de rijstvelden en tussen het Karstgebergte door. Het is een supermooie en rustgevende omgeving. De paadjes zijn vrij vlak en het fietsen gaat prima. Af en toe even stoppen voor het maken van foto's en bij een wasplaats doen we de voeten in het heerlijke koele water. Een moeder en twee kinderen zijn de kleding en knuffels aan het wassen. Een oudere man wil met mij op de foto.






     


Iets verderop is een huisje waar een koelkast buiten staat en waar ze drinken verkopen. We mogen direct binnen komen zitten in hun huiskamer/slaapkamer en keuken. De man waarmee ik net op de foto was geweest, kwam ook binnenlopen. Hij begon gelijk een verhaal in het Chinees uit te kramen waarbij veel werd gelachen. Ik kon het natuurlijk niet verstaan, maar begreep wel waar hij het over had :-).

We fietsen verder en komen aan bij het einddoel: Moon Hill. Een hoge berg met bovenop een boog. Je kunt de berg beklimmen, slechts 800 treden omhoog. We zijn helemaal doorweekt van het zweten op de fiets (het is vandaag windstil, volle zon en 36 graden) en het is bijna middag.


     




Aan de overkant van de weg is de Gold Water Cave. Een mooie verkoeling voor het hete middaguur! De druipsteengrot is op zich best indrukwekkend, alleen de 'feestverlichting' maakt het wat lachwekkend. En als je dan ook nog ingedeeld wordt met een hele grote groep Chinezen, dan voelt het alsof je in een attractie van de Efteling beland bent. Tot tweemaal toe zijn we op de foto gezet, die je na afloop kunnen kopen.

In de grot verkopen ze ook allemaal kitcherige armbandjes, steentjes, warm eten, flessen drank en 'glow-in-the-dark' stenen. Precies wat voor Niels! Het eerste vakantiegeld is uitgegeven :-).


     


We moeten veel drinken met dit warme weer. Gelukkig kun je overal flesjes drinken kopen. We drinken een halve liter in 1 teug leeg en delen een zakje zoute pinda's. Bij de ingang van de Cave willen we nog even op de foto met z'n allen. Diezelfde gedachte hadden een drietal andere meisjes ook. J&N waren weer aan de beurt. Daarna weer op de fiets voor de terugweg van zo'n 7 km. De route gaat door kleine dorpen, over een betonnen brug en uiteindelijk fietsen we een paar kilometer langs de rivier over een mooi aangelegd pad.

Bij aankomst in ons guesthouse gaan we eerst douchen en nemen dan een verlate lunch met verfrissende fruitshakes. Jort en Niels mogen een kwartiertje zwemmen ivm de zeer fel brandende zon en gaan daarna monopoly spelen. Op de kamer hebben we een airco en daar zoeken we de rest van de middag verkoeling. Jort leent bij de balie ook nog het spel 'Koehandel' en daarmee hebben ze de grootste lol. Ook zwemmen ze nog een paar keer. Zo rond half tien zijn we moe en gaan we allemaal slapen.