Lotusbloemen in Yangshuo



11 juli 2015
Dag 6
Yangshuo




We maken er vandaag een relaxte dag van. Eerst slapen we uitgebreid uit, tot een uur of negen. Rond half elf zitten we aan het ontbijt. En voor en na het ontbijt nemen de jongens een frisse duik. We besluiten het dorp te verkennen en we hangen wat rond op het plein. Eten een ijsje en lopen naar de rivier. Bij een irrigatiesysteem spelen we met het water en bij de rivier testen J&N de watertemperatuur.


     


Op de rivier is het een file van bamboevlotten. Ze proberen ons ook over te halen om mee te gaan, maar we hebben geen goede camera mee en de batterij van de fotocamera is net op. Ook lijkt het ons niet zo'n goed idee om op het heetste moment van de dag twee uur op een vlot te zitten.

In een langzaam tempo lopen we terug naar het guesthouse en lunchen op het binnenterras. Na de lunch blijven J&N op het terras hangen met een zelfverzonnen kaartspel en houden dit zeker anderhalf uur vol!

Richard werkt de website bij en ik zoek wat verkoeling bij de ventilator. Het is vandaag zo'n 33 graden. Zo rond de klok van drie uur besluiten we met het bamboevlot te gaan. We onderhandelen over de prijs en J&N mogen achterop de brommer bij de verkoopster.




Wij lopen die kant op. Een paar minuten later komt ze weer aangereden en mogen wij ook achterop. Een behoorlijk zware lading die de brommer doet zuchten. Aangekomen bij het vertrekpunt van de boten blijkt dat we ook rechtstreeks bij de kassa kaartjes hadden kunnen kopen, maar dat we een goede prijs betaald hebben. We zitten er niet ver naast en ze mag ook wel wat verdienen ;-).

Onze verkoopster maakt zich enorm druk en probeert blijkbaar een vlot voor ons te regelen. Ze regelt ook een jongen die Engels spreekt. Het is op dit moment topdrukte, wij waren even vergeten dat het zaterdagmiddag is! Als ze binnen 20 minuten geen vlot kan regelen, dan krijgen we ons geld terug. We kijken wat rond in de haven en we zien zelf ook al dat dit niet gaat lukken vanmiddag. Richard krijgt inderdaad het geld terug en we lopen terug door de prachtige omgeving. Niels wil graag nog een keer naar het irrigatiesysteem: "vind ik supergaaf mama". Er komt nog wel iemand langs om te vragen of we nog met het bamboevlot willen, maar Niels wil graag bij het water blijven spelen. En we durven er niet op te gokken dat er nu wel een vlot vrij is. We zouden er tenslotte een relaxte dag van maken!


     


We eten weer heerlijk bij het guesthouse en 's avonds loopt Richard met Jort en Niels en een zaklamp nog een stuk in het donker. Lekker avontuurlijk met vreemde geluiden en vuurvliegjes om hen heen. Ik pluis ondertussen Tripadvisor af voor reviews van de diverse activiteiten die ze aanbieden en lees mij in in de dagen die komen gaan. Rond half elf gaan we allemaal slapen.