Giggling Tree Guesthouse



10 juli 2015
Dag 5
Guilin - Yangshuo




We slapen allemaal heerlijk en worden rond half negen fit wakker. Samen met Niels ga ik op zoektocht naar een ontbijt. We kunnen via de achterdeur een gangetje door en komen dan in een klein straatje met allemaal stalletjes en eettentjes. En vrouwen die op de grond groente en fruit verkopen. De kinderen eten soep in een zakje, maar voor soep is het voor ons nog net iets te vroeg. We kunnen niet echt iets vinden waar iedereen blij van wordt, dus we doen het met appels, droge koekjes en mueslirepen. Een waterkoker hebben we op de kamer en met een kopje thee erbij hebben we toch een soort van ontbijt!

We pakken de spullen weer in en gaan met bus 100 terug naar het station Zuid. Aangekomen gaan we eerst wat eten en worden we al door diverse vrouwen aangesproken om toch vooral bij hen kaartjes voor de bus naar Yangshuo te kopen. Niels krijgt het al wat benauwd bij het horen en zien van de minibussen. In Thailand zaten we vaak volledig opgevouwen met teveel mensen en teveel bagage in een busje..




Na het eten en een bezoekje aan de supermarkt worden we aangesproken door een man die ons na afdingen voor 200 Yuan in een 'private bus' naar ons hotel in Yangshuo wil brengen. Hij kijkt wat zenuwachtig om zich heen na de 'deal', maar na een paar minuten kunnen we gaan. De chauffeur rijdt prima en we rijden door een mooi landschap. Je ziet overal het karstgebergte om je heen. Ondanks de slechte wegen komen we na 5 kwartier aan bij ons guesthouse. Met de chauffeur spreken we af dat hij ons over vier dagen weer op komt halen en ons naar de volgende locatie brengt. Ook weer geregeld! Tenminste als hij het goed heeft begrepen...






We hebben een heerlijke grote kamer en er is een zwembad bij voor de jongens. Ze gaan direct zwemmen, de zwembroek hadden ze 's morgens al aangedaan. Het guesthouse is van Nederlandse eigenaren en er zijn veel Nederlanders. Hier moeten Richard en ik altijd even aan wennen. We hangen de rest van de middag relaxed rond. 's Avonds eten we buiten op het terras. Richard 'lemon chicken', ik neem 'egg fried rice' en met elkaar delen we een schaal loempia's. Voor Jort zijn er pannenkoeken en net als in Cambodja voor allemaal heerlijke fruit- en yoghurtshakes en een schaal vers fruit. Het smaakt ons allemaal super.




Als Jort en Niels in bed liggen krijgen ze via Minecraft contact met een jongen die beneden op het terras zit. Ze kleden zich snel weer aan en zitten tot laat op het terras, gezellig bij elkaar, ieder met z'n eigen tablet. Ik maak kennis met de ouders en we drinken nog wat. Pas als de stroom van de tablets op is, gaan we terug naar de kamer. Om toch weer de slaap te kunnen vatten, maken ze nog wat rekenpuzzels en vallen daarna heel snel in slaap...!