Chinese verjaardagstaart.



7 juli 2015
Dag 2
Beijing




Ook de tweede vlucht verloopt prima. We krijgen er niet heel veel van mee, we slapen het grootste gedeelte van de vlucht. Het eten sla ik over en Jort en Niels maken we er niet wakker voor. We halen eruit wat ze lekker vinden en hopen dat ze tot het einde van de vlucht blijven slapen. Dat lukt niet helemaal, maar ze houden zich ontzettend goed en uiteindelijk landen we op Beijing Airport!

Dan breken er voor mij altijd een paar spannende momenten aan. Eerst door de douane (is visum goed?), naar de bagagebanden (ja, er liggen twee rugzakken), geld pinnen (yes, beide bankpassen doen het) en staat er echt iemand op ons te wachten? Jahoor! De rij met mensen achter de dranghekken is enorm, honderden mensen staan te wachten met briefjes in de hand met namen erop. Ik word er een beetje lacherig van. Als ook wij onze chauffeur gevonden hebben, kunnen we naar het hotel. Het is een hele zenuwachtige man, die constant zit te wiebelen op zijn stoel. Richard denkt dat hij erg moet plassen. Elke keer dat hij weer op zijn stoel zit te schuiven, geeft hij gas of remt hij. Ook rijdt hij vaak aan de verkeerde kant van de weg. Gelukkig is de snelheid rond de 60 kmh. We worden er niet erg zenuwachtig van.

We hebben een kamer in een klein guesthouse gereserveerd buiten de stad en op fietsafstand van de Chinese Muur. Als we bezweet en moe aankomen, blijkt dat we de enige gasten zijn. De kokkin is al bezig met het diner en we kunnen zelf pakken wat we nodig hebben uit de koelkast. Op het krijtbord schrijf je je naam en wat je pakt. Wat kunnen een koude cola en een koud biertje dan lekker zijn!


     


Het diner is echt heel erg lekker. Veel verse groente, salades, mihoen en vlees met babi ketjap achtige smaak. Grote stukken watermeloen en natuurlijk de eerste keer met stokjes eten! Het lijkt in de verste verte niet op iets van de 'afhaalchinees':-).




Daarna gaan alle lichten uit en duiken de dames de keuken weer in. Om even later zingend met een chocoladetaart en brandende kaarsjes weer uit de keuken te komen. Jort en Niels hebben het goed geheim gehouden, Richard is helemaal verrast! Ook op de Whatsapp stromen felicitaties binnen en zo wordt jarig zijn op een reisdag, een feestelijke dag!




Na het eten speelt Niels met de dochter. Geen idee hoe oud ze is, ze is iets kleiner dan Niels. Tien keer springen op de trampoline en dan tellen van 1 tot 10 in het Engels en het Chinees. In het vliegtuig heeft Niels een koffertje gekregen met puzzelboekjes. Niels geeft het koffertje gelijk maar aan het meisje, voor 'English practice'. Jort schakelt direct weer over op Engels en het is echt opvallend hoe goed hij uit zijn woorden komt. Dingen vraagt en regelt.




Ook lopen we nog een rondje door het dorp. We zien dat alle grond rondom huizen volledig gebruikt wordt voor het verbouwen van groente en fruit. De omgeving is erg groen en op de heuvels groeien bijna alleen maar bomen waar cashewnoten aan groeien.



We maken het niet al te laat en proberen zo snel mogelijk in het nieuwe ritme te komen. We zijn 'gewoon' in China! Wauw!