Doha airport



6 juli 2015
Dag 1
Frankfurt - Beijing




De laatste maanden waren druk voor ons allemaal. De keuze voor China kwam vooral door de aantrekkelijke ticketprijzen van begin dit jaar. We hebben minimale tijd aan de voorbereiding besteed en toch staat er nu voor het eerst een volledig van dag tot dag geplande reis voor ons klaar. En verbaasden we ons over het gemak waarmee we alles zelf geregeld hebben. Om een visum te kunnen krijgen, moet je bij de ambasssade een dagplanning inleveren en hotelreserveringen overhandigen. Ook hebben we dit jaar beperkt tijd, dus hebben we besloten om dit keer minder aan het toeval over te laten. Jort en Niels willen liever geen lange busreizen meer maken en hier hebben we in het reisschema natuurlijk rekening mee gehouden.

We hebben de laatste nacht voor vertrek doorgebracht bij Holiday Inn in Frankfurt. We starten op met een uitgebreid ontbijtbuffet en dan voel je je gelijk al op vakantie!

Het inchecken en het door de douane gaan, verloopt allemaal vlot en half vier gaan we de lucht in. We vliegen met Qatar Airways en dat bevalt prima. De eerste vlucht gaat naar Doha. Niemand valt in slaap en J&N zitten zes uur achter het schermpje te gamen en filmpjes te bekijken. Ik heb een vegetarische maaltijd zonder zuivel besteld en voor het eerst eet ik een vliegtuigmaaltijd met smaak helemaal op. In de kindermaaltijden zitten gelukkig ook van alles wat de jongens lusten.


     






In Doha aangekomen, begint de vermoeidheid toe te slaan. En dat we in het Midden Oosten zijn is goed te zien. Een rustruimte voorzien van lekkere ligbedden voor mannen achter glas en voor vrouwen geblindeerd. Jort gaat op een van de bedden liggen, maar kan niet slapen. Niels probeert het ook, maar als ze merken dat er 'stiekum' foto's van ze gemaakt worden, komen ze snel weer bij ons zitten.




Rond middernacht kunnen we inchecken voor de volgende vlucht en op het moment dat we naar de incheckbalie lopen is het 0.00 uur en is Richard dus jarig!. We feliciteren hem snel en hangen nog tot 1 uur rond voordat we verder kunnen vliegen.