Dubai airport



29 en 30 juni 2014
Dag 1 en 2
Dusseldorf - Dubai - Bangkok




We gaan weer op weg! Vier rugzakken hebben we zorgvuldig ingepakt. We willen alleen het minimale mee. We checken uiteindelijk 18 kilo in voor vier personen. De autorit naar Dusseldorf valt mee en ook de geboekte parkeerplaats ligt op loopafstand van de terminal. Het is rond zes uur als we een tv zoeken voor de voetbalwedstrijd Nederland - Mexico. Dat valt nog niet mee in de vertrekhal. Bij de Mc Donalds hebben ze tafels met ingebouwde Ipads en gratis Wifi en Jort en Richard kunnen nu via een liveblog de vorderingen bijhouden. Een Duitse man met knaloranje beveiligingsjas maakt Jort wijs dat hij dat speciaal voor de wedstrijd aan gedaan heeft.

Net voor de pauze gaan we door de douane en dat gaat zo snel dat we binnen een kwartier al in de Sportsbar bij onze gate zitten. Voetbal op drie beeldschermen. Richard bestelt een biertje en ziet net nog de eerste goal van de Mexicanen. Het is er gezellig druk met Nederlanders en andere fans. De meeste Nederlanders hebben wel iets van oranje aan. We zien het al snel 1-1 worden en dan blijkt dat er veel meer Nederlandse fans zijn. Ook buiten de bar kijken mensen mee. Niels en ik gaan ondertussen ook nog even bij de parfumafdeling onszelf voorzien van een lekker luchtje. We willen wel een beetje fris het vliegtuig in!


     


Na het zien van de overwinning kunnen we aan boord stappen van onze vlucht naar Dubai. Jort en Niels worden ontzettend verwend door Emirates. Toevallig ook sponsor van het WK dit jaar. Ze krijgen een gevulde rugzak, polsbandjes van het WK, tandenborstelsetje en allebei een eigen fleecekleed met bijpassende knuffel voor de nacht. Jort bedenkt gelijk aan wie hij de spullen allemaal weg kan geven, Niels is zielsgelukkig met zijn kadootjes en laat de groene monsterknuffel niet meer los. In zes uur vliegen we naar Dubai.


     


In Dubai hebben we vier uur overstaptijd. We hebben een uurtje nodig om bij de volgende gate te komen. De overige drie uur brengen we door op heerlijke ligstoelen. We vallen alle vier in slaap. Ik schrik wakker, we moeten ons natuurlijk niet verslapen!

Ook de vlucht van Dubai naar Bangkok verloopt soepel. We eten lekker, de kindermaaltijden vallen in de smaak. Ze kijken films en doen spelletjes op het scherm en af en toe vallen we een uurtje in slaap. Toch wel vermoeid komen we uiteindelijk in Bangkok aan, ook hier verliep de toegang vlekkeloos. Geen lange wachtrijen, visum hadden we al, geld gepind en in de mail stond dat het taxibedrijf tussen gate 3 en 4 op ons zou wachten. En daar stond inderdaad een hele blije mevrouw met een kaart met onze namen erop! We konden na een paar minuten instappen in de luxe minibus en een uurtje later worden we afgezet bij het appartement wat we gehuurd hebben via airbnb.

Altijd even spannend of het wel goed zou komen, maar ook hier werden we verwacht. Er stond een doosje klaar met pasjes en sleutels en toen konden we na zo'n 24 uur neerploffen op de bank in een prachtig appartement in een woontoren midden in de stad. Geen vensterbanken, de ramen lopen door tot op de grond. Een groot terras erbij, wat wil je nog meer?




Eten! Dus snel de rugzakken afgedaan en weer naar buiten. Om de hoek zit een supermarkt en we halen snel het hoognodige. Ontbijtje voor morgen, voor nu wat tostibrood, verse sapjes, mini bananen en een ijsje.

Nu maar snel slapen, even wat uurtjes inhalen! We zijn er! Fijn dat alles gelukt is, zoals we het bedacht hadden :-).